18. oktober 2018
Den 43-årige mand blev ved retten idømt en betinget fængselsstraf for at have gennembanket en gravid kvinde og truet hende  på livet med en køkkenkniv, mens hendes børn så på. Foto: Katrine Wied
Den 43-årige mand blev ved retten idømt en betinget fængselsstraf for at have gennembanket en gravid kvinde og truet hende på livet med en køkkenkniv, mens hendes børn så på. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grov vold og trusler mod gravid gav fire måneders betinget fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grov vold og trusler mod gravid gav fire måneders betinget fængsel
Køge - 13. januar 2018 kl. 06:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 43-årig mand fra Køge er ved en domsmandsret i Roskilde blevet idømt en straf på fire måneders betinget fængsel og en prøvetid på to år, selvom han i oktober måned sidste år to gange med få dages mellemrum gennembankede en gravid kvinde og truede hende og hendes yngste barn på livet.

Ifølge anklageskriftet fandt volden sted første gang omkring kl. 02.30 om natten den 18. oktober på en adresse i Boholteparken, hvor den gravide kvinde med et fast greb i håret og nakken blev slæbt gennem lejligheden og fik sit hoved hamret ind i en væg flere gang af den tiltalte.

Han skulle også have slået hende flere gange i hovedet med knyttet hånd.

Endnu værre gik det om natten den 26. oktober, hvor den gravide kvinde først blev sparket 2-3 gange på kroppen, inden hun igen fik hovedet hamret ind i væggen adskillige gang.

Herefter blev hun slået med knytnæver både i ansigtet og på kroppen, og den 43-årige mand spyttede hende også to gange i ansigtet.

Til sidst greb manden en 15 centimeter lang køkkenkniv, som han holdt frem mod kvinden og råbte: »Hvis du siger et ord, så slagter jeg dig og den lille«.

Hele overfaldet og den afsluttende trussel foregik i overværelse af kvindens to mindreårige børn.

Under retssagen har den 43-årige nægtet sig skyldig, mens anklageren har krævet en ubetinget fængselsstraf og efterfølgende udvisning af landet.

Den gravide kvinde og et af hendes børn, der var til stede under det andet overfald, samt en veninde blev afhørt som vidner, og ud fra deres forklaringer fandt retten det bevist, at den 43-årige var skyldig i det meste af volden som beskrevet den 18. oktober og i hele hændelsesforløbet som beskrevet den 26. oktober.

Manden blev anholdt efter overfaldet den 26. oktober og har siddet fængslet indtil domsafsigelsen.

Han blev som nævnt idømt en straf på fire måneders betinget fængsel, og dermed bliver der ikke tale om en udvisning.

Prøvetiden er sat til to år, og her skal den 43-årige være under tilsyn af Kriminalforsorgen, der i perioden kan forlange, at han skal i psykiatrisk behandling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk