15. august 2020
En 53-årig mand var så fuld og påvirket, at han ikke opdagede at der holdt en politibil med de blå blink tændt på tværs af cykelstien. Manden kørte lige ind i siden på patruljevognen. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

En 53-årig mand var så fuld og påvirket, at han ikke opdagede at der holdt en politibil med de blå blink tændt på tværs af cykelstien. Manden kørte lige ind i siden på patruljevognen. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld knallertkører kværnede ind i siden på politibil: Nu ryger kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld knallertkører kværnede ind i siden på politibil: Nu ryger kørekortet
Køge - 22. november 2019 kl. 16:02
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han var så fuld og påvirket, at han end ikke kunne bremse for at undgå politibilen. Nu kender retten en 53-årig mand skyldig i spiritus- og narkokørsel og snupper hans kørekort til lille knallert i tre år og seks måneder. Det afgør retten i Roskilde.

Den 53-årige mand kørte 6. september sidste år lige durk ind i en politibil, som holdt parkeret på tværs af cykelstien for at stoppe ham.

En patrulje havde fattet mistanke til manden, som kørte på knallert ad Ringvejen i Køge. I krydset ved Ringvejen og Tøxensvej viste patruljen stop-skiltet til knallertføreren. Men i stedet for at standse kiggede manden på betjentene i patruljebilen og vinkede, hvorefter han satte farten op.

Lige ind i politibilen

Patruljen kørte lidt længere frem til hjørnet af Zoffmannsvej og parkerede så patruljevognen på tværs af cykelstien for at afskære knallertens kørsel.

Patruljen så i bakspejlet, at knallerten kørte langt tilbage på cykelstien i retning mod patruljebilen. Den ene betjent stod ud af bilen for at tage kontakt til knallertføreren, men manden kørte blot fortsat frem mod patruljebilen med uændret hastighed og lige ind patruljebilens bagende på højre side. Ikke en gang det faktum, at politibilen holdt med de blå blink tændt gjorde nogen forskel.

Den 53-årige mand fik kun småskrammer ved sammenstødet, men knallerten var voldsomt beskadiget.

Alt for hurtig knallert

Politiet tog efterfølgende en blodprøve, som viste, at manden havde en alkoholpromille på 1,88. Prøven viste også, at den 53-årige var påvirket af amfetamin.

Mandens knallert blev også undersøgt. Det viste sig, at den kunne køre langt hurtigere end tilladt. Politiets måling på rullebånd viste, at den kunne nå en maksimalhastighed på 61 kilometer i timen. Den burde højst kunne køre 30 kilometer i timen.

I retten erkendte manden sig delvis skyldig. Anklageren krævede, at manden fik frakendt kørekortet til lille knallert. Det blev også dommens resultat.

Retten frakendte manden retten til at køre lille knallert i tre år og seks måneder. Han fik også en bøde på 6.500 kroner og skal betale sagsomkostningerne.

Han har ikke tidligere været straffet af betydning for sagen.

Politiet inddrog allerede hans kørekort den 7. maj 2019 ved en såkaldt administrativ inddragelse.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk