26. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredelig kappestrid hos spejderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredelig kappestrid hos spejderne
Køge - 20. september 2019 kl. 12:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sct. Georgsgildet i Køge havde forleden besøg af to spejdere fra Ejby. Spejderne, Liv og Laura Basballe, havde været så heldige at deltage i verdensspejderjamboreen i USA med deltagelse af 45000 spejdere fra hele verden.

De kunne fortælle de noget ældre spejdere fra Sct. Georgsgildet i Køge om deres utrolige oplevelser fra lejren. Spejderbevægelsen forsøger at bringe børn og unge fra alle kår sammen i et ægte internationalt møde omkring en række forskellige aktiviteter som vandreture, mountainbiketure, klatring, svævebane, rafting, dykning, forhindringsbaner og en lang række andre spektakulære aktiviteter som skydning med armbrøst og bue og pil.

Som Liv fortalte, så er formålet med aktiviteterne at udfordre sig selv fysisk og mentalt, flytte grænser for hvad man kan overskue og træne samarbejdet mellem deltagerne fra de 152 forskellige nationer. Laura kunne fortælle, at udover det unikke program af outdoor- og vandsportsaktiviteter, så gav årets verdensjamboree mulighed for at fordybe sig i FN´s Verdensmål (klimaindsats, fred og retfærdighed) med konkrete opgaver og workshops med oplæg og drøftelser. Verdensspejderbevægelsen arbejder under mottoet: "Creating a better world", og arbejdet med FN´s Verdensmål i denne sammenhæng er helt naturligt.

Tilhørerne fik et rigtig fint indblik i Liv og Lauras oplevelser på spejderlejren, som udover selve deltagelse i lejren også bød på ophold i New York. De "gamle" spejdere i Sct. Georgsgildet kunne glæde sig over, at spejderbevægelsen stadig er i fin form og i stadig vækst globalt set. Sct. Georgsgildet har med salget af de grønne lodsedler ved juletid med stor glæde kunne donere et økonomisk ekstra bidrag til de to pigers tur til jamboreen, da deltagelsen i sådan en tur økonomisk koster (rigtig) meget.

En Jamboree er en stor spejderlejr med deltagelse fra flere lande. Ordet Jamboree er fundet af spejderbevægelsens skaber, lord Baden-Powell, som kommer efter sigende fra indiansk, hvor det frit oversat betyder "Fredelig kappestrid".

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk