14. december 2017
Tina Melbye nyder den hyggelige hverdag i Garnloppen.
Tina Melbye nyder den hyggelige hverdag i Garnloppen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Det Kongelige Teater til garnforretning i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Det Kongelige Teater til garnforretning i Køge
Køge - 13. oktober 2017 kl. 09:00
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tina Melbye fik opfyldt drømmen om at drive sin egen forretning, da hun tidligere på året overtog garnforretningen Garnloppen i Køge efter mange år sin teaterskrædder på Det Kongelige Teater.

Det var lidt af et spring at smutte fra det store teater i København til garnforretningen på Nr. Boulevard, som må kandidere til prisen som Køges mindste og hyggeligste forretning, men Tina Melbye var aldrig i tvivl, da muligheden for at opfylde en livslang drøm opstod.

"Jeg har altid drømt om at have min egen butik med salg af stof og garn, og hvor jeg kunne sy og strikke, så da Lene, der tidligere havde forretningen, skulle af med den, sagde jeg ja med det samme. Jeg nåede ikke engang at snakke med min mand om det," smiler hun.

Tina Melbye fik en elevplads som teaterskrædder på Det Kongelige Teater i 1989, og det blev indgangen til 27 år som skrædder på teatret, hvor hun senest blandt andet har syet kostumer til solister i store opsætninger som Nøddeknækkeren, Alice i Eventyrland og alle forestillingerne i Dyrehaven. Hun tog afsked med teatret i foråret, og hun har ikke haft grund til at fortryde den store beslutning.

"Jeg savner nok mest kollegerne, for vi have en sjov arbejdsplads, som både var hektisk og spændende. Til gengæld har jeg en rigtig hyggelig hverdag her i forretningen," siger skrædderen, som udover at forhandle kvalitetsgarn af mærker som Karen Klarbæk, Filcolana og Isager også stadig bruger sin uddannelse som skrædder i forretningen, hvor symaskinen står klar i baglokalet.

"Jeg tager også imod skrædderopgaver - det kan eksempelvis være reparationer eller forandringer af kjoler og andet beklædning. Man har nogle gange noget yndlingstøj, som man gerne vil bevare, selv om det er gået i stykker, og det kan jeg hjælpe med," siger hun.

I Garnloppen holder hun blandt andet også strikkecaféer for alle interesserede. Læs mere om dem og forretningens åbningstider på facebook og hjemmesiden garnloppen.dk.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk