10. august 2020
Forvaltningschef Torben Nøhr fortæller, at Køge Kommune mener, man har gjort alt, hvad der var muligt for at regulere byggeriet på Søndre Havn. Foto: Kenn Thomsen
Forvaltningschef Torben Nøhr fortæller, at Køge Kommune mener, man har gjort alt, hvad der var muligt for at regulere byggeriet på Søndre Havn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltningschef: - Det er beklageligt hvis vi har overset noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltningschef: - Det er beklageligt hvis vi har overset noget
Køge - 02. august 2019 kl. 17:01
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har bedt advokaterne om at belyse sagen, og vi har sagt, at det haster.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

Sådan lyder det fra Torben Nøhr, der er direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune.

Han har torsdag bedt kommunens advokater om at kigge nærmere på en helt bestemt paragraf i miljøbeskyttelsesloven. Der er tale om § 42, som ifølge Ellen Margrethe Basse, professor i miljøret, giver Køge Kommune mulighed for at regulere rystelserne fra byggeriet på Søndre Havn.

Hendes vurderinger blev beskrevet i onsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Tidligere har både forvaltning og politikere i Køge ellers slået fast, at kommunen ikke har mulighed for at regulere på rystelserne - de såkaldte komfortvibrationer - medmindre der sker skade på de nærmeste huse. Efter at have læst onsdagens artikel og udtalelserne fra miljøprofessoren er både politikere og forvaltningschef dog klar til at undersøge muligheden til bunds.

- Professoren antyder en mulighed for at bruge paragraf 42 i miljøloven, og det undersøger vi nu. Vi har bedt vores advokatfirma om at kigge på den mulighed og komme med en hurtig vurdering af, hvorvidt vi kan bruge den nævnte mulighed, fortæller Torben Nøhr.

Direktør beklager

Forvaltningschefen fortæller, at man indtil videre har været af den overbevisning, at kommunen har undersøgt alle de håndtag, som man mener kunne bruges til at styre og regulere byggeriet på Søndre Havn. Det har man nemlig også lovet politikerne, understreger Torben Nøhr.

Han fortæller, at forvaltningen har talt med både jurister, advokater og miljøfolk, og alle har ment, at kommunen har gjort hvad den kunne og har stillet de krav, som var mulige, lyder det.

- Det tæller blandt andet kravene i paraplyplanen, forskriften om støjende arbejde og kravene om vibrationsmålinger, pointerer Torben Nøhr.

Hvis paragraf 42 giver jer en reel mulighed for at regulere komfortvibrationerne, burde I så ikke have vidst det?

- I så fald ville vi gerne have vidst det tidligere, og hvis vi ikke har været opmærksomme på noget, som kunne være en mulighed, er det beklageligt og ærgerligt, for alle medarbejdere har lagt sig i selen for at finde de håndtag, vi kunne dreje på. Hvis vi har overset noget, beklager vi, siger Nøhr og fortsætter:

- Vi har tænkt, at der skulle mere til, før vi kunne give et påbud om at standse aktiviteterne, men vi kender udmærket paragraffen i miljøloven, og vi bruger den i andre sammenhænge. Vi har dog ikke brugt den i andre sager om støj og vibrationer.

Hvis paragraf 42 er en mulighed, som kan bruges i praksis, er kommunen også klar til udnytte den, fastslår Torben Nøhr.

- Men vi skal være sikre på, at vi har vores på det rene, siger han.

De næste dage bliver der nu lavet en konkret vurdering af, om det er muligt for Køge Kommune at bruge den førnævnte lovhjemmel i miljøbeskyttelsesloven.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk