16. januar 2018
Få indblik i øllets hemmeligheder.
Få indblik i øllets hemmeligheder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag: Videnskaben bag det gode øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag: Videnskaben bag det gode øl
Køge - 20. marts 2017 kl. 08:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er en naturvidenskabelig baggrund for at brygge godt øl.

Køge Bibliotek sender direkte fra Aarhus Universitet tirsdag 21. marts kl. 19.00, hvor seniorforsker i biologi og kemi Henrik Fossing forklarer vandets betydning for øllet, hvordan korn spirer og hvordan man fremstiller malt.

Under foredraget vil publikum få serveret smagsprøver på et udvalg af malt og humle og små smagsprøver af seks forskellige ølsorter - én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Vand, malt, humle og gær er de fire hovedingredienser i øl. Men ingen kendte til gær før den franske biolog Louis Pasteur i 1850'erne opdagede og beskrev hvordan gærceller omdanner sukker til alkohol. 1975 oprettede brygge J.C. Jacobsen, Carlsbergs grundlægger, et laboratorium hvor det lykkedes at rendyrke denne ølgær. Med naturvidenskabens og teknologiens indtog fik bryggerne langt bedre indsigt i de forskellige processer og kunne med større nøjagtighed styre og optimere brygningen af øl. Vejen var dermed banet til at fremstille mange forskellige øltyper.

Køge Bibliotek livestreamer foredraget om videnskaben bag godt øl. Bemærk, at du som tilhører kan stille spørgsmål til forskeren via sms - og få svar. Bemærk også, at smagsprøverne er små, så publikum vil være i stand til at føre bil efter foredraget.

Aarhus Universitets offentlige foredrag i naturvidenskab samler ofte mere end 4.000 tilhørere - dels i universitets auditorier, dels på biblioteker, kulturhuse og folkeuniversiteter rundt om i landet.

Billetter til foredraget kan købes på koegebib.dk. Foredraget begynder præcis kl. 19.00.pm

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk