26. maj 2019
Mens der venter forbedringer på især bus 248, ser det mere dystert ud for bus 120. Kommunen vil intensivere dialogen om busrutens fremtid på strækningen mellem Køge og Karlslunde. Foto: Jesper From
Mens der venter forbedringer på især bus 248, ser det mere dystert ud for bus 120. Kommunen vil intensivere dialogen om busrutens fremtid på strækningen mellem Køge og Karlslunde. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbedringer på bus 248 og store bekymringer for 120'eren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbedringer på bus 248 og store bekymringer for 120'eren
Køge - 09. november 2018 kl. 16:07
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ikke råd til de helt store revolutionerende ændringer i bustrafikken, men mindre kan også gøre det.

Nogenlunde sådan synes rationalet at være i Teknik- og Ejendomsudvalget, som på mødet torsdag skulle sende en bestilling af sted til den fremtidige bustrafik i Køge Kommune, skriver DAGBLADET.

Her besluttede man at forlænge linje 101A til Køge Nord Station med to afgange i timen, når stationen tages i brug om et halvt års tid. Dertil kommer, at der skal tilkøbes flere afgange på linje 248 for at lukke huller i driften i hverdagstimer og om lørdagen, mens udvalget besluttede ikke at foretage ændringer på linje 245R.

Usikkerheden hænger imidlertid stadig over bus 120's fremtid, efter at Region Sjælland for nylig offentliggjorde den store spareplan for busdriften:

- Vi siger nu til regionen, at vi er villige til at indgå i dialog om 120'eren, men at vi i Køge Kommune ikke vil »committe« os til at overtage driften, siger udvalgsformand Erik Swiatek til DAGBLADET.

Venstres Søren Brask er helt enig med udvalgsformanden, når det kommer til 120'eren. Bolden ligger hos regionen for at redde bussen, mener han.

- Vi forholder os lidt afventende til det, men vil meget gerne i dialog med regionen om det. Det er dybt forkasteligt, at man har trukket dette ned over hovedet på os uden rigtigt at involvere de implicerede kommuner. Det kom som en tyv om natten, og vi har ikke pengene til at løfte driften selv, siger han

Læs mere om sagen i fredagens DAGBLADET.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk