23. november 2017
Mange bedrifter i landbruget står over for store ændringer de kommende år. Foto: Jens Wollesen
Mange bedrifter i landbruget står over for store ændringer de kommende år. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere tusind landbrug må skifte ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tusind landbrug må skifte ejer
Køge - 18. april 2017 kl. 11:38
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om hver tredje landmand påtænker at skulle ejer- eller generationsskifte bedriften inden for de næste fem år, så ved halvdelen ikke, hvordan de skal gøre.

Det viser en undersøgelse om ejer- og generationsskifte i landbruget. Undersøgelsen er lavet af Landbrug & Fødevarer via deres videncenter Seges. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

Ud fra besvarelserne konkluderer undersøgelsen, at mellem 3000 og 4000 danske heltidsbedrifter står over for et ejer- eller generationsskifte inden for fem år. Og af dem, der står over for et snarligt skifte, er det altså kun omkring halvdelen, der har en såkaldt exit-strategi på plads.

For at hjælpe de berørte landmænd og den næste generation på vej, sætter Seges i øjeblikket fokus på de forskellige løsninger, der eksisterer.

Det behøver nemlig ikke være landmandssønnen, der overtager den store gård efter sin far. Det kan lige så vel være en person uden for familien, der bliver den nye ejer, eller man kan vælge at føre virksomheden videre som et interessentskab eller et aktieselskab.

Indsatsen handler blandt andet om at lade frontløberne på området være til inspiration for resten af landbruget. Det fortæller Tenna Holdorff Christiansen. Hun er seniorkonsulent i Seges.

- Det er meget mere værd at få nogle landmænd til at fortælle, hvad de har gjort, end at vi fortæller det, siger hun.

Seges er også i gang med at undersøge landmændenes syn på de forskellige muligheder, forklarer chefkonsulent i Seges Ivan Damgaard.

- Vi er i gang med at interviewe ude hos landmændene om nye måder at eje på, og det er faktisk spændende at høre, hvad de har at sige. Der er mange andre måder at gøre det på, siger Ivan Damgaard.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk