27. maj 2020
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk hjemmehjælper stjal over 5.000 kroner fra 93-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk hjemmehjælper stjal over 5.000 kroner fra 93-årig
Køge - 19. februar 2019 kl. 09:59
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag formiddag anmeldte en 93-årig kvinde fra Langelandsvej i Køge et tyveri af nogle penge, som var blevet stjålet fra det sted, hvor hun gemte dem på sin bopæl.

Tyveriet er formentlig begået tirsdag den 12. februar i tidsrummet kl. 09.30-09.45, hvor en fremmed kvinde havde henvendt sig og præsenteret sig som den nye hjemmehjælper, der skulle assistere i vinterferieperioden.

- Det specielle er, at den 93-årige ikke umiddelbart anede uråd over for kvindens henvendelse, idet den rigtige hjemmehjælper skulle være ankommet ved 9-tiden, men altså var udeblevet, forklarer Martin Bjerregaard, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men hvordan den falske hjemmehjælper kunne vide det, er noget af en gåde, erkender han.

- Og det er imponerende, at hun i løbet af så kort tid i lejligheden kan finde det sted, hvor den 93-årige har gemt sine penge.

Kvinden blev i hvert fald lukket ind af den 93-årige, og hun blev vejledt og vist, hvor blandt andet støvsugeren stod.

Den 93-årige afventede i stuen i forventning om, at kvinden ville gøre rent andre steder i lejligheden, men kort efter gik den fremmede kvinde uden at sige noget, og først nogle dage senere opdagede den 93-årige, at der var forsvundet fremmed valuta og cirka 5.000 danske kroner i kontanter fra det sædvanlige gemmested.

Den fremmede kvinde bliver beskrevet som dansk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm høj. Hun talte dansk og var iført en grå-brun frakke.

- Jeg kan oplyse, at der ikke er tale om den samme falske hjemmehjælper, som var på spil i Køge tidligere på året. Denne kvinde sidder fortsat frihedsberøvet og afventer afgørelse i de sager, som hun er mistænkt for, siger Martin Bjerregaard.

Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden, og i den forbindelse hører lokalpolitiet i Køge gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området tirsdag formiddag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk