17. juli 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk hjemmehjælper stjal over 5.000 kroner fra 93-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk hjemmehjælper stjal over 5.000 kroner fra 93-årig
Køge - 19. februar 2019 kl. 09:59
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag formiddag anmeldte en 93-årig kvinde fra Langelandsvej i Køge et tyveri af nogle penge, som var blevet stjålet fra det sted, hvor hun gemte dem på sin bopæl.

Tyveriet er formentlig begået tirsdag den 12. februar i tidsrummet kl. 09.30-09.45, hvor en fremmed kvinde havde henvendt sig og præsenteret sig som den nye hjemmehjælper, der skulle assistere i vinterferieperioden.

- Det specielle er, at den 93-årige ikke umiddelbart anede uråd over for kvindens henvendelse, idet den rigtige hjemmehjælper skulle være ankommet ved 9-tiden, men altså var udeblevet, forklarer Martin Bjerregaard, der er kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men hvordan den falske hjemmehjælper kunne vide det, er noget af en gåde, erkender han.

- Og det er imponerende, at hun i løbet af så kort tid i lejligheden kan finde det sted, hvor den 93-årige har gemt sine penge.

Kvinden blev i hvert fald lukket ind af den 93-årige, og hun blev vejledt og vist, hvor blandt andet støvsugeren stod.

Den 93-årige afventede i stuen i forventning om, at kvinden ville gøre rent andre steder i lejligheden, men kort efter gik den fremmede kvinde uden at sige noget, og først nogle dage senere opdagede den 93-årige, at der var forsvundet fremmed valuta og cirka 5.000 danske kroner i kontanter fra det sædvanlige gemmested.

Den fremmede kvinde bliver beskrevet som dansk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm høj. Hun talte dansk og var iført en grå-brun frakke.

- Jeg kan oplyse, at der ikke er tale om den samme falske hjemmehjælper, som var på spil i Køge tidligere på året. Denne kvinde sidder fortsat frihedsberøvet og afventer afgørelse i de sager, som hun er mistænkt for, siger Martin Bjerregaard.

Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden, og i den forbindelse hører lokalpolitiet i Køge gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området tirsdag formiddag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk