5. december 2020
Tommy Sylvest har været direktør for FGU Midt- og Østsjælland i godt og vel et år. Nu skal han i stedet være rektor for Politiskolen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Tommy Sylvest har været direktør for FGU Midt- og Østsjælland i godt og vel et år. Nu skal han i stedet være rektor for Politiskolen. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FGU-direktør fratræder kort efter massefyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FGU-direktør fratræder kort efter massefyring
Køge - 07. januar 2020 kl. 13:01
Af Simon de Visme

Tommy Sylvest, der er direktør for FGU Midt- og Østsjælland, har fundet et nyt job, og derfor fratræder han sin nuværende stilling hos den Forberedende Grunduddannelse (FGU) per 31. januar. Direktøren for den regionale FGU skal i stedet være rektor for Politiskolen i Danmark. Et job, han tiltræder den 1. februar.

arrow Læs også: Ny direktør for FGU Midt- og Østsjælland tiltræder 1. april

Det oplyser FGU Midt- og Østsjælland i en pressemeddelelse.

- Det har været udfordrende, men også utrolig spændende at være med til at starte en helt ny uddannelsesinstitution op fra bunden. Jeg har hele vejen rundt både blandt medarbejdere, ledelse, bestyrelse og de mange samarbejdspartnere oplevet en stor opbakning og et berigende og konstruktivt samarbejde, som jeg gerne vil benytte lejligheden til at takke for, udtaler Tommy Sylvest i pressemeddelelsen.

Fakta om FGU
  • FGU Midt- og Østsjælland er én ud af 27 statsfinansierede og selvejende institutioner i Danmark, der 1. august i år erstattede en række forberedende tilbud til unge under 25 år, der hverken er i job eller uddannelse.
  • FGU Midt- og Østsjælland dækker kommunerne Køge, Faxe, Stevns, Ringsted og Sorø, og herunder driver den regionale institution tre skoler i henholdsvis Køge, Faxe og Ringsted.
  • Uddannelsen bygger på praksis, produktion og praktik og består af tre spor. På grund af færre elever end forventet måtte institutionen fyre cirka hver femte medarbejder i december 2019.

FGU Midt- og Østsjælland åbnede for første gang dørene op for de unge i august 2019, men allerede i december måtte den nye uddannelse fyre 12 medarbejdere, hvilket svarede til cirka hver femte. Det skyldtes færre elever end forventet på skolerne i Køge, Faxe og Ringsted.

- Det er absolut ikke det sjoveste, og jeg er især ked af det på medarbejdernes vegne. Men det er en del af min jobbeskrivelse, at jeg er forpligtet til at drive en forsvarlig institution, og hvis vi ikke tilpasser hurtigt nok, risikerer vi, at samtlige arbejdspladser kommer i fare, forklarede Tommy Sylvest til DAGBLADET Køge den 3. december sidste år.

Hos bestyrelsen i FGU Midt- og Østsjælland skal man nu ud at finde en ny direktør.

- Tommy har det seneste år haft en betydelig rolle i etableringen af vores helt nye FGU-institution og vil efterlade et tomrum. Det er nu er vores opgave at finde den bedste mand eller kvinde til at fylde det ud, siger bestyrelsesformand Henrik Hvidesten i pressemeddelelsen.

arrow Ny uddannelse er tvunget til at skære: 12 medarbejdere skal fyres
21. december 2019 kl. 18:03 Opdateret: kl. 15:05
arrow Direktør: Okay at ny uddannelse gik uden om Stevns
15. december 2019 kl. 06:06 Opdateret: kl. 15:09
arrow Borgmester om massive FGU-fyringer: - Det er rigtig ærgerligt
06. december 2019 kl. 15:59 Opdateret: kl. 14:54
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk