2. august 2021
Det er Morten Bonavent og hans kone, der står bag Køge Eventyrland, som nu anklager en embedsmand på Køge Kommune for korruption. Foto: Jørgen Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det er Morten Bonavent og hans kone, der står bag Køge Eventyrland, som nu anklager en embedsmand på Køge Kommune for korruption. Foto: Jørgen Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eventyrland anklager embedsmand for korruption

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Eventyrland anklager embedsmand for korruption
Køge - 25. maj 2020 kl. 17:54
Af Torben Thorsø

Køge Eventyrland anklager en medarbejder i Teknik- og Miljøforvaltningen på Køge Rådhus for korruption og bevidst vildledning i en sag om de rette tilladelser til forlystelsesparken.

arrow Læs også: Eventyrland skal alligevel ikke pille legepark ned: Men forbud mod åbning består

Det sker i et opslag på Facebook i den velbesøgte gruppe »koegepol«, hvor den lokale politik bliver debatteret:

»Korruptionsanklage mod Planchef i Køge Kommune. Da politikerne i Køge Kommune ikke har reageret på Køge Eventyrlands gentagne opfordringer til at se en af deres chefer i Miljø- og Teknikforvaltningen efter i krogene, forbereder vi nu en egentlig politianmeldelse mod Planchefen«.

I opslaget, hvor en teamleder (ikke planchef, red.) oprindelig var nævnt ved navn, bliver det beskrevet, hvordan den pågældende medarbejder i første omgang har givet Morten Bonavent, ejer af Køge Eventyrland, mundtlig tilsagn til at opføre eventyrparken på den nuværende placering, på Ejbyvej ved Køge.

Herefter vender vedkommende dog, i følge beskrivelsen, på en tallerken og peger pludselig på en ny placering og »opfinder« forhindringer, der skal stoppe Køge Eventyrland i at blive en realitet:

»Sagen drejer sig om at planchefen gentagne gange har ageret betænkeligt og decideret har opfundet forhindringer i forbindelse med sagsbehandlingen af Køge Eventyrland. Derudover er alle ansøgninger fra Køge Eventyrland stoppet på planchefens foranledning, på ulovligt grundlag. Hans "higen" efter at vi ligger et andet sted - sandsynligvis for egen vindings skyld - er grunden til at vi indgiver politianmeldelse mod embedsmanden så sagen bliver belyst«, lyder det videre i anklagen.

Sagen om eventyrlandet bunder i hovedsageligt i at Køge Kommune har afvist at give Morten Bonavent den landzonetilladelse, der, efter både forvaltningen og politikernes opfattelse, skal til for at åbne forlystelsesparken.

Den er hidtil blevet afslået med henvisning til, at parken ligger det forkerte sted og blandt andet vil genere for meget trafik i lokalområdet.

På den anden side har Morten Bonavent gentagne gange fastholdt overfor blandt andre DAGBLADET, at han slet ikke har behov for en tilladelse før han kan åbne. Han har alene brug for tilladelse til en såkaldt »fedtudskiller«, så der kan serveres mad på stedet.

Han fastholder senest, at Køge Eventyrland åbner den lørdag 13. juni - uanset, at Køge Kommune anser virksomheden som ulovlig på den nuværende placering.

Han giver i opslaget dog udtryk for, at det bliver i en mindre noget version end oprindeligt planlagt, og at den nye version af Køge Eventyrland derfor ikke kræver landzonetilladelse.

DAGBLADET har tidligere afdækket sagen og holdningen hos Morten Bonavent, der står stejlt på sin ret til at åbne:

- Vi åbner som planlagt, og jeg er klar til at tage en retssag på, hvordan den bestemmelse i Planloven skal forstås, svarede han tidligere med henvisning til §37 i Planloven, der handler om »fritidsformål«.

Lige så stejlt står forvaltningen og Niels Rolskov (EL), der er formand for Klima- og Planudvalget, og som tidligere i forløbet har skrevet til ejeren af Køge Eventyrland:

»Din tilgang til lovgivningen og annonceringen af åbning til maj gør det imidlertid svært at behandle sagen politisk, uden at det vil blive opfattet som at man bare kan bygge/anlægge - og få tilgivelse/tilladelse efterfølgende«.

Da det oprindelige opslag blev lagt op i Facebookgruppen kommenterede borgmester i Køge, Marie Stærke kort:

- Jeg må på det skarpeste tage afstand fra denne anklage mod en af kommunens ansatte. Indlægget vil blive vurderet af vores jurist og fulgt op på, hvis der er grundlag for en injuriesag, skrev hun.

arrow Eventyrland: - Man kan ikke hænge en mand uden rettergang!
24. juni 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 14:27
arrow Forvaltning sagsøger eventyrland
11. juni 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 12:46
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk