16. december 2018
Snart frigives 9,5 millioner kroner, så Ejby og Køge bliver forbundet med en længe ventet cykelsti. Foto: Erik Nielsen
Snart frigives 9,5 millioner kroner, så Ejby og Køge bliver forbundet med en længe ventet cykelsti. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig: Nu kommer cykelstien mellem Ejby og Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig: Nu kommer cykelstien mellem Ejby og Køge
Køge - 13. april 2018 kl. 15:07
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En særlig fornøjelse. Sådan betegner Erik Swiatek (S) sagen fra onsdagens møde i Teknik- og Ejendomsudvalget, hvor et enigt udvalg sagde ja til at frigive 9,5 millioner kroner til det cykelstiprojekt, som snart skal forbinde Ejby og Køge.

- Selv dem, der interesserer sig mindst muligt for politik, har nok bemærket, at det var at stort ønske med en cykelsti på den strækning, siger Swiatek, som er formand for udvalget.

- Vi tager første skridt nu, og på længere sigt er det så håbet, at vi kan med cykelsti kan forbinde Borup med Køge via Ejby. Hele strækningen vil koste omkring 20 millioner kroner, og nu har vi så fundet de ti af dem. Så må vi se, om vi kan finde endnu flere penge, siger udvalgsformanden.

Venstres udvalgsmedlem Søren Brask ser sagen som et fremtidigt pejlemærke for, hvordan administrationen og politikerne bør inddrage borgerne fra relevante lokalsamfund. Og gerne helt fra begyndelsen.

- Det er en fantastisk sag, som vi gennem flere år har haft drøftet med Ejby Borgerforening og andre borgere i Ejby. Vi havde flere møder, hvor vi gennemgik de forskellige scenarier og linjeføringer, og de ønskede en anden løsning, end den, der først blev lagt op til. Og det lyttede vi til. Nu har borgerne i Ejby fået den cykelsti, de ønsker, og jeg mener, at det er et godt eksempel på, at vi lytter til borgerne, siger Søren Brask.

Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser desuden i sagsfremstillingen, at det forventes, at selve cykelstien mellem Ejby og Ll. Salby kan etableres i foråret 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk