9. april 2020
Der går i dag 42 børn i børnehaven i Borup. En del af dem vil som følge af en lukning skulle flyttes til andre institutioner i området. Foto: Sct. Georgs Gården
Der går i dag 42 børn i børnehaven i Borup. En del af dem vil som følge af en lukning skulle flyttes til andre institutioner i området. Foto: Sct. Georgs Gården
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elsket børnehave rykker endnu tættere på lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elsket børnehave rykker endnu tættere på lukning
Køge - 11. oktober 2019 kl. 08:43
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods et hav af kritiske høringssvar er der bred politisk enighed i Teknik- og Ejendomsudvalget om at lukke Sct. Georgs Gårdens Børnehave i Borup.

arrow Læs også: Sct. Georgs Gårdens Børnehave lukkes ikke - nu skal den udvides

»Vi har haft alle vores seks børn i denne helt igennem fantastiske børnehave, og de to yngste går der pt. Vi ville blive hårdt ramt som familie, hvis det ender med, at den lukker.«

»For os ville det være en katastrofe, hvis børnehaven skal lukke og vi skal starte forfra med nye pædagoger og ny børnehave.«

»Hvis i vælger at lukke Sct. Georgs Gårdens Børnehave, knuser I mange hjerter. Børnene har et meget tæt forhold til hinanden og pædagogerne. Derfor må dette simpelthen ikke ske.«

I alt er der sendt 30 sider med høringssvar til politikerne i udvalget. Høringssvar, hvori forældre til børn i Sct. Georgs Gårdens Børnehave begræder en mulig lukning og fortæller om børnehavens gode arbejde for de børn, som har svært ved at klare sig i de store, integrerede daginstitutioner.

På trods af de mange opråb fra forældre og den lille institution selv, var der torsdag enighed blandt partierne i Teknik- og Ejendomsudvalget om at anbefale en lukning af børnehaven i Borup. Det sker for at spare penge på kommunens ejendomme, som i mange tilfælde sakker bagud, når det kommer til vedligeholdelse.

Skal sælges eller ud af drift

I øjeblikket har børnehaven et efterslæb på renovering på 800.000 kroner, ligesom Køge Kommune vil kunne spare omkring 150.000 kroner årligt i drift.

Hvorvidt den kommunale ejendom på Rønnevej skal sælges eller tages midlertidigt ud af drift i en periode, er endnu usikkert. Forvaltningen påpeger nemlig, at børnetallet i Borup om fem-seks år vil være vokset så meget, »at de resterende institutioner ikke forventes at kunne rumme efterspørgslen«.

I så fald ville det give mest mening blot at tage daginstitutionen ud af drift og åbne den op igen til den tid.

- Ikke i prangende stand

Næste skridt bliver, at politikerne i Børneudvalget skal tage stilling til sagen, og hvis de også bakker op om en lukning, skal der ifølge Erik Swiatek (S) tages stilling til et muligt salg i Økonomiudvalget.

- Bygningens stand er ikke prangende, og der er også tale om en børnehave, som ikke får fyldt alle pladserne ud, påpeger Swiatek, der er formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Hvad tænker du om de mange høringssvar, der kritiserer en mulig lukning?

- Jeg ville være mere overrasket, hvis forældrene ikke var imod en lukning. Daginstitutionen har jo været i søgelyset et par gange, og derfor er der en stor mobilisering af forældrene. I den forbindelse kan det dog undre, hvorfor søgningen til institutionen ikke er større, siger Erik Swiatek.

En eventuel lukning af børnehaven vil betyde, at der skal flyttes op imod 45 børn til andre institutioner.

DAGBLADET Køge følger op på sagen om både Sct. Georgs Gårdens Børnehave og Bjæverskov Medborgerhus i fredagens udgave af avisen.

arrow Lukningstruet børnehave er reddet - for anden gang
07. november 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:58
arrow S om lukningstruet børnehave: - Intet er besluttet endnu
17. oktober 2019 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32
arrow Lukningstruet børnehave håber på endnu en redningskrans
13. oktober 2019 kl. 12:11 Opdateret: kl. 15:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk