18. februar 2019
Arbejdet med den kommende hal 3 i Køge Idrætspark står nu stille, efter at det for nylig kom frem, at der skal pælefunderes på hele grunden, hvilket vil gøre arbejdet markant dyrere. Nu skal pengene findes, og derfor foreslås sokkelgrunden under de tre Køgehaller derfor solgt. Foto: Jesper From
Arbejdet med den kommende hal 3 i Køge Idrætspark står nu stille, efter at det for nylig kom frem, at der skal pælefunderes på hele grunden, hvilket vil gøre arbejdet markant dyrere. Nu skal pengene findes, og derfor foreslås sokkelgrunden under de tre Køgehaller derfor solgt. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstraregning presser økonomien i idrætspark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraregning presser økonomien i idrætspark
Køge - 12. september 2018 kl. 14:08
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en færdiggørelsesgrad på blot seks procent er byggeriet af Køge Idrætspark allerede nu presset på økonomien, skriver DAGBLADET.

arrow Læs også: Klubber hjælper presset Idrætspark-projekt: - Vi investerer i idrætten

Puljen til uforudsete udgifter er således kraftigt svundet ind, efter at det for nylig kom frem, at der er brug for pælefundering under hele hal 3-grunden modsat først antaget.

Det får panderynkerne frem, da erfaringen fra andre lignende projekter fortæller, at der med overvejende sandsynlighed vil komme endnu flere uforudsete udgifter i takt med, at byggeriet skrider frem. I første omgang anbefaler byrådet, at man forsøger at sælge sokkelgrunden under de tre Køgehaller for at skaffe finansiering til at lukke hullet.

- Køge Idrætspark er i mine øjne gået i stykker, siger Jeppe Lindberg (LA) til DAGBLADET og fortsætter:

- Man burde have genovervejet projektet kraftigt, da investorerne udeblev under udbuddet af byggeret 2 (byggeretten, der rummer omklædningsrum- og klubfaciliteter til breddeidrætten, red.) Jeg sidder lidt med en følelse af »I told you so.« Køge Idrætspark er for mig et eksempel på et offentligt projekt, der skulle have været stoppet. Vi oplever ikke samme problemer i alle andre projekter, så jeg har behov for at vide, hvorfor det afviger så meget med Køge Idrætspark, siger han videre til avisen.

Borgmester Marie Stærke (S) deler hans frustration i det, hun kalder »en rigtig møgsag.«

- Vi må konstatere, at der fra begyndelsen ikke har været sat nok penge af, og det er det tidligere byråd, herunder mig selv, der bærer ansvaret for det. Men lige netop med Køge Idrætspark har der været dyb politisk splittelse, og der har nok været en politisk interesse i at gøre det så billigt som muligt, fordi mange i offentligheden i forvejen mener, at projektet er for dyrt. Det bider os i halen nu, at der ikke er sat nok penge af til eksempelvis uforudsete udgifter, siger hun blandt andet til DAGBLADET.

Læs meget mere om sagen i onsdagens DAGBLADET.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk