27. marts 2019
Omkring 20 medarbejdere fra ungdomsklubber i Køge Kommune bliver uddannet til såkaldte e-sports-trænere. Det sker for at skabe positive rammer om e-sport i klubberne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 20 medarbejdere fra ungdomsklubber i Køge Kommune bliver uddannet til såkaldte e-sports-trænere. Det sker for at skabe positive rammer om e-sport i klubberne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: E-sport indtager SFO'er og klubber: Trænere skal skabe ordnede forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-sport indtager SFO'er og klubber: Trænere skal skabe ordnede forhold
Køge - 08. marts 2018 kl. 12:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Computerspil på konkurrenceniveau har fortsat gang i en rivende udvikling på mange områder. Så sent som i weekenden var det muligt at følge med i en stor Counter-Strike turnering live på DR3.

arrow Læs også: Fremtidslinjen tager e-sport til sig: - Det giver ekstra motivation

Den stigende popularitet har fået Køge Kommune til at kaste sig ud i e-sportens verden ved fremadrettet at tilbyde en træneruddannelse i e-sport til personalet i ungdomsklubberne. De første pædagoger og medarbejder er allerede kommet igennem den to dage lange træneruddannelse, der blev afholdt på Klemmenstrupgård Produktionsskole mandag og tirsdag i denne uge.

I et lokale på skolens 1. sal stod den både på undervisning og computerspil. De nye e-sports-trænere fik nemlig selv lov til at prøve kræfter med skydespillet Counter-Strike.

- For nogle af dem var det første gang, de prøvede det, fortæller Christian Cramer, der står for undervisningen.

- I begyndelsen var nogle af dem lidt modvillige, men da dagen var ved at være omme, var der mange, som faktisk blev hængende og spillede videre.

Christian Cramer er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland og har løbende rådgivet nyopstartede foreninger om, hvordan de kan kaste sig over e-sport på en sund, social og lærende måde. Nu er det så personalet i Køge Kommunes ungdomsklubber, der skal gøres klogere på den digitale verden og dens indtog i klubberne.

- Det handler om at skabe et rum, hvor børnene kan udvikle sig socialt gennem spillet. Derfor giver det god mening at klæde pædagogerne på og give dem konkret indsigt i spillet, eksempelvis Counter-Strike, siger Christian Cramer.

Træneruddannelsen i e-sport skal give personalet mulighed for at undervise på et grundniveau, fortæller Christian Cramer.

- De lærer at nedbryde et spil og lave isolerede øvelser for børnene. De lærer også, hvordan man kan gøre det interessant for alle. Pædagogerne spiller en vigtig rolle i at skabe nogle positive og ordnede forhold for e-sport i ungdomsklubberne.

De omkring 20 nye e-sport-trænere skal være med til at give de unge i klubberne et sundt forhold til spillet, som blandt andet kan indebære fokus på søvn, kost og forberedelse. For at kunne undervise de unge er det ifølge idrætskonsulenten essentielt, at pædagogerne selv har siddet ved mus og tastetur og prøvet kræfter med computerspillene.

- Det er altafgørende, at personalet får det ind i fingrene. Det giver dem indsigt i, hvor svært spillet er, og det giver en forståelse for, hvordan det hele fungerer. På den måde kan de bedre facilitere undervisningen for de unge, påpeger Christian Cramer.

Hvad er e-sport?
  • E-sport (også stavet esport) er en sammentrækning af ordene »elektronisk sport« og referer til computerspil på konkurrenceplan. I øjeblikket vokser e-sport som sportsgren og kommerciel branche eksplosivt, og de største turneringer har millioner af seere både på TV og via streaming.
  • Danmark er en af verdens førende nationer i e-sport. Blandt andet har det danske »Counter-Strike« hold Astralis fået massiv opmærksomhed, efter holdet vandt en af sidste års største turneringer i i Atlanta, USA.
  • Sidste sommer trak en anden turnering i strategispillet »Dota 2 »store overskrifter, da turneringens samlede præmiepulje via crowdfunding endte på svimlende 20.770.460 amerikanske dollars - svarende til cirka 138 millioner danske kroner.
  • Ifølge et notat fra Dansk Erhverv dyrker omkring 300.00 danskere i alle aldersgrupper e-sport, mens antallet på verdensplan er flere hundrede millioner.
arrow Mere esport i Køge: Ejby vil strukturere de unges computerspil
13. juli 2017 kl. 15:30 Opdateret: kl. 14:18
arrow DGI hjælper Borup med esport: - Forældrenes rolle er central
27. juni 2017 kl. 18:03 Opdateret: kl. 14:28
arrow Borup hiver tastaturet frem: Ny esportsforening ser dagens lys
27. juni 2017 kl. 16:02 Opdateret: kl. 14:22

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk