18. januar 2021
Brødrene Marc Vogel (billedet) og Dennis Netsov har måtte sælge ud af deres private egendele for at have råd til at give dyrene i Pangea Park mad, mens dyreparken har været tvunget til at holde lukket. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Brødrene Marc Vogel (billedet) og Dennis Netsov har måtte sælge ud af deres private egendele for at have råd til at give dyrene i Pangea Park mad, mens dyreparken har været tvunget til at holde lukket. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrepark genåbner: Vi måtte sælge private ting for at overleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrepark genåbner: Vi måtte sælge private ting for at overleve
Køge - 22. maj 2020 kl. 12:22
Af Katrine Wied

Der var ikke langt igen, før Pangea Park ville være tvunget til at dreje nøglen om. Så regeringens tilladelse til, at dyreparker må genåbne efter coronakrisen før end forventet, kommer særdeles velkomment. Det fortæller Marc Vogel, der er indehaver af dyreparken i Bjæverskov sammen med sin bror, Dennis Netsov.

- Vi synes, det er rigtig fedt, at vi må åbne nu. Vi kunne godt have tænkt os et par dages forberedelse, for vi regnede med den 8. juni. Derfor var vi gået i gang med en masse byggeprojekter, så her er byggerod lige nu. Så vi åbner næste fredag. Vi skal også have bestilt sodavand til kiosken. Det har vi ikke turde, for vi vidste ikke med sikkerhed, hvornår vi måtte åbne, siger Marc Vogel.

Økonomisk trængte

Han lægger ikke skjul på, at det har været hårdt for dyreparkens økonomi at være tvunget til at holde lukket, blandt andet i påsken, som plejer at være en højsæson for Pangea Park. Derfor har brødrene set sig nødsaget til at bruge af deres egne private penge for at dyrene kunne få mad.

Pangea Park startede også en indsamling med appel om at folk ville donere penge, så dyrene kunne overleve.

- Det har været altødelæggende. Heldigvis har folk været gode til at give donationer, så vi har ikke sat os i alt for stor gæld. Vi kan lige overleve, men det skulle ikke vare ret meget længere, så var vi døde, fortæller Marc Vogel.

Pangea Park har ansøgt om kompensation for corona-lukningen, men de har ikke set en eneste krone endnu. Brødrene har ikke måtte optage lån endnu, men de har solgt nogle private ting for at få kapital.

Solgte havetraktor

- Vi har solgt en masse, en havetraktor, redskaber og en masse småting, vi havde stående privat for at penge til at holde parken i live.

Men bekymringen for økonomien handler ikke kun om her og nu. Pangea Park skal have sine indtægter i påske som sommermånederne for at kunne have penge til vintermånederne, hvor der enten er lukket eller kun ganske få gæster.

- Nu håber vi, at folk kommer og bruger nogle penge, så vi også kan overleve til vinter. For en ting er at overleve sommerferien. Det er vinteren, der bliver hård for os, forklarer Marc Vogel, der endnu ikke har et samlet overblik over, hvad corona-nedlukningen har kostet dyreparken.

Masser af plads

Mens parken har været lukket, har brødrene forberedt sig på at kunne håndtere coronareglerne, når de igen må åbne dyreparkens 14.000 kvadratmeter.

- Vi har masser af plads, så kvadratmeter går vi ikke ned på. Vi får ikke problemer med at overholde afstandskravet, siger Marc Vogel.

Pangea Park åbner igen på fredag den 29. maj.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk