29. oktober 2020
Det kan sagtens lade sig gøre at få en både smuk og intim vielse i kirken, lyder det fra sognepræsterne ved Køge Kirke. Billedet her er fra en drop-in vielse i 	Næstved. Foto: Thomas Olsen
Det kan sagtens lade sig gøre at få en både smuk og intim vielse i kirken, lyder det fra sognepræsterne ved Køge Kirke. Billedet her er fra en drop-in vielse i Næstved. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drop-in vielse til de giftelystne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drop-in vielse til de giftelystne
Køge - 27. september 2020 kl. 13:06
Af Torben Thorsø

Går du også og drømmer om at blive gift i en smuk kirke, men har du ikke lyst til det helt store bryllupsbrag. Så er drop-in-vielse måske løsningen. Sådan lyder det fra Køge Kirke, der den 2. oktober igen åbner dørene for alle giftelystne par.

Drop-in-vielse er et kirkeligt bryllup, hvor parrene kommer ind fra gaden uden forudgående aftale. Par, der tidligere er blevet borgerligt viet, kan også benytte lejligheden til at få kirkens velsignelse.

Dermed kan man sige ja til hinanden i kirken uden at tænke på det helt store kirkebryllup.

»Det er dyrt og omfangsrigt at blive viet i kirken. Derfor valgte vi at blive gift på rådshuset«.

- Det er en sætning, som vi præster er stødt på et par gange. Og når vi nysgerrigt spørg ind, så har folk en forestilling om, at når man skal vies i kirken, så skal man invitere til det store bryllupsgilde med mange gæster. Desuden kan det være krævende at planlægge, for man bliver hurtig spundet ind i bryllupsindustrien, og inden man får set sig om, så er festen blevet et uoverskueligt projekt. Derfor vælger parrene rådhuset til, for de ønsker ganske enkelt et lille og intimt bryllup, fortæller sognepræst Louise Dixen Hansen og fortsætter:

- Det vil vi som kirke ikke være med til; At vi bliver valgt fra, fordi folk tror, at man kun kan blive gift i kirken hvis man minimum inviterer 50 gæster og alt det andet, som følger med. Det er en fordom, som Køge Kirke gerne vil nedbryde. Vi elsker de store bryllupper hvor alt er gennemtænkt og de hvide brudekjoler bevæger sig op af kirkegulvet. Men vi vil også gerne se de par, som ønsker det enkelte og intime bryllup.

Derfor vil Køge Kirke gerne være med til at nedbryde den fordom.

- Det gør vi bedst ved at lave et tilbud som kan vise, at alle kan vies i kirken, også dem uden de helt store bryllupsplaner, fortsætter hun.

Hun forklarer, hvordan en drop-in-vielse ganske enkelt går ud på, at brudeparrene "dropper ind" i kirken og bliver gift. Det eneste parrene skal medbringe er en prøvelsesattest. Herudover er de velkomne til at invitere familie og venner. Ønsker de bare, at det skal være dem selv, så står kirken klar med vidner.

- Og der bliver ikke gået på kompromis med det højtidlige, for alle par får del i vielseshandlings forunderlighed.

- Brudeparrene får orgelbrus, bibellæsninger, salmesang, vielsesritual, bøn og velsignelse. Vi er slet ikke i tvivl om, at det både bliver rørende og ikke mindst festligt. Her trækker vi på vores erfaringer fra den første drop-in-dåb. Det var en oplevelse vi præster aldrig vil glemme, fortsætter hun.

Køge Kirke glæder sig til at åbne kirkedørene, fredag den 2. oktober klokken 16.00 - 20.00.

Går man med tanker om at blive gift, så skal man forud for drop-in-vielsen anskaffe sig en prøvelsesattest på borger.dk. Attesten skal medbringes.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk