13. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt for grov vold: 19-årig hoppede på offers hoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt for grov vold: 19-årig hoppede på offers hoved
Køge - 05. april 2020 kl. 05:22
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var tale om særlig farlig vold, da en 19-årig mand overfaldt en anden mand på Jernbanegade i Køge midt om natten den 2. november 2019. Det fastslår Retten i Roskilde.

Den 19-årige, der er fra Solrød Strand, var tiltalt for legemsangreb af særlig rå og brutal karakter. Klokke 01.30 om natten overfaldt han en anden mand. Ifølge anklageskriftet skubbede og slog han offeret i brystkassen, så han væltede ned på jorden. Derefter trampede han ham flere gange i hovedet og sparkede ham i maven. Efter anklageskriftet så offeret blev bevidstløs, fik skader i ansigtet og hjernerystelse. Hjernerystelsen sidste fandt retten dog ikke bevis for.

Tilsyneladende skete overfaldet som en ikke planlagt reaktion på en uoverensstemmelse i nattelivet.

Flere vidner forklarede i retten, hvordan den 19-årige skubbede den anden omkuld, og mens offeret lå ned tampede, tog en slags tilløb og nærmest hoppede på mandens hoved. Han sparkede ham også med hårde spark i maven. Retten lagde i sin afgørelse vægt på vidneforklaringerne, men fandt det dog ikke bevist, at den 19-årige også havde slået offeret, før han lå på jorden, men alene skubbede til ham, så han faldt.

Efter undersøgelsen på Køge Sygehus fandt retten den heller ikke bevist, at offeret fik hjernerystelse som følge af volden. Men man medgav, at det var på grund af overfaldet, at han efterfølgende har været sygemeldt. For dette blev den 19-årige dømt til at betale erstatning på 36.500 kroner til offeret.

Retten vurderede også, at der var tale om en overtrædelse af straffelovens grove voldsparagraf, idet der blev lagt vægt på, at det er farligt at trampe et menneske i hovedet. Den 19-årige fik således en dom på tre måneders betinget fængsel med et års prøvetid. Derudover skal han udføre 80 timers samfundstjeneste.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk