8. marts 2021
Bilkøerne var lange ved genbrugspladserne efter forårets midlertidige nedlukning - de kaotiske tilstande har man undgået i denne omgang. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Bilkøerne var lange ved genbrugspladserne efter forårets midlertidige nedlukning - de kaotiske tilstande har man undgået i denne omgang. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er der stadig åbent på genbrugspladsen - husk at holde afstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er der stadig åbent på genbrugspladsen - husk at holde afstand
Køge - 25. januar 2021 kl. 15:00
Af Martin Rasmussen

Køerne var lange som til et ophørsudsalg, da genbrugspladserne i foråret sidste år åbnede portene igen, efter i første omgang at være blevet ramt af den første store coronanedlukning af samfundet.

Der har langt fra været den samme storm omkring ARGO's genbrugspladser i forbindelse med den aktuelle nedlukning, hvor hverdagen på genbrugspladserne i store træk ligner sig selv. I foråret blev genbrugspladserne midlertidigt lukket ned af Kommunernes Landsforening og Styrelsen for Patientsikkerhed, men til forskel fra dengang har pladserne nemlig i dag fået status som kritisk virksomhed, oplyser kommunikationskonsulent Rie Døllner fra ARGO.

Derfor kan de holde åbent som normalt, men alligevel er der en række forholdsregler, man skal tage højde for, når man besøger genbrugspladsen.

- Vi opfordrer folk til at komme i ydertidspunkterne, lige som man gør i dagligvareforretninger, så vi kan fordele besøgene jævnt ud over hele dagen. Dertil kommer, at der er en række forholdsregler, når man er på pladserne, og vi oplever generelt, at de besøgende er gode til at overholde retningslinjerne, siger Rie Døllner.

Hun fremhæver desuden, at man desuden er hjulpet af, at vinteren er en forholdsvis stille periode på genbrugspladserne, mens der er væsentligt flere besøgende i løbet af forårsmånederne.

Når man besøger genbrugspladsen i dag, skal man være opmærksom på, at afstandskravet om to meter mellem mennesker også gælder her - også selvom det er udendørs.

Desuden anbefaler ARGO, at man bruger mundbind, når man bevæger sig rundt på genbrugspladsen, lige som man opfordres til at komme alene.

Endelig skal man i modsætning til normalt medbringe sin egen skovl og kost for at eliminere smitterisikoen ved de udlånsredskaber, der normalt er tilgængelige på genbrugspladserne.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk