14. april 2021
Børnene bliver inviteret med i køkkenet i Den Grønne Planet, som har ansat sin helt egen ?pædakok? i form af Nina Esbensen. Foto: Martin Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Børnene bliver inviteret med i køkkenet i Den Grønne Planet, som har ansat sin helt egen ?pædakok? i form af Nina Esbensen. Foto: Martin Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den Grønne Planet er gået i luften i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Grønne Planet er gået i luften i Køge
Køge - 07. april 2021 kl. 18:20
Af Martin Rasmussen

Håndværkerne er stadig i fuld gang med de sidste detaljer i Køge Kommunes nye institution, Den Grønne Planet, men allerede nu er der masser af børneliv i de rummelige lokaler på Parkvej 120.

Musikpædagog Stig Watkin synger og spiller med en gruppe børn i institutionens musikrum, mens tre børn er i gang med at bage boller og skrælle gulerødder i mange farver til eftermiddags-snacken senere på dagen i køkkenet sammen med 'pædakokken' Nina Esbensen, og to pædagoger er lige kørt afsted med ladcykler til en tur ud i naturen med børnene.

- Meget er vores hverdag foregår uden for. Vi tager på mange ture og vil også gerne arbejde med naturen inden for, fortæller Charlotte Rosner Jensen om institutionen, der har natur og bevægelse som fokusområder.

Charlotte Rosner Jensen deler lederansvaret i Den Grønne Planet med Marianne Toftelund Hansen. Endnu er man altså i den spæde opstart, men på længere sigt er det hensigten, at op til 180 børn skal have deres hverdag i institutionen, hvor der er både børnehave- og vuggestueafdelinger.

Selv om det er en stor institution, så vil børnene dog ikke opleve det sådan i hverdagen, fortæller de to ledere. Skovhuset, Markhuset, Junglehuset og Strandhuset står der således på de forskellige indgangsdøre i det store hus, som er opdelt på den måde, at alle huse sine egne lokaler og i øvrigt også sin egen legeplads, hvorfor børn og forældre til hverdag kun skal forholde sig til det hus, som børnene er tilknyttet.

46 børn er allerede startet i institutionen, hvor den officielle åbning onsdag 7. april er udsat på grund af coronasituationen.

- Vi ville meget gerne have holdt åbent hus i den forbindelse, men det må vente til senere, når corona tillader det, siger Marianne Toftelund Hansen.

Allerede nu inviterer man dog meget gerne nye forældre og børn inden for til et besøg og rundvisning.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk