28. september 2020
- Alle de steder hvor folk forsamler sig er lukket, og når vi er ude i offentligt rum er vi mere opmærksomme alle sammen, forklarer Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi om, at antallet af lomme- og tasketyverier styrtdykker. Modelfoto: Simon de Visme
- Alle de steder hvor folk forsamler sig er lukket, og når vi er ude i offentligt rum er vi mere opmærksomme alle sammen, forklarer Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi om, at antallet af lomme- og tasketyverier styrtdykker. Modelfoto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-afstand betyder færre lommetyverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-afstand betyder færre lommetyverier
Køge - 05. august 2020 kl. 14:15
Af Katrine Wied

Det er svært at få hånden ned i en fremmed taske, når man skal holde afstand. Antallet af lomme- og tasketyverier er faldet med 30 procent i Køge under coronakrisen. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

I årets 2. kvartal er der i alt begået 21 tyverier fra lomme eller taske i Køge Kommune. I 2019 var antallet 30 tyverier i april, maj og juni.

På landsplan blev der begået cirka 2.000 lomme- og tasketyverier i 2. kvartal 2020. Det svarer til 69 procent færre anmeldelser, og er aldrig set så lavt før. Sammenlignet med samme periode i 2019 modtog politiet knap 6.600 anmeldelser om tyverier fra lomme eller taske.

- Det store fald vidner om, at lomme- og tasketyvene har haft særdeles svært ved at begå sig i en virkelighed med afstandskrav, med færre som bruger den offentlige transport og uden store offentlige arrangementer såsom koncerter, siger fuldmægtig i Danmarks Statistik Isabell Bang Christensen i en pressemeddelelse.

En anden opmærksomhed
Hos Midt- og Vestsjællands Politi har pressetalsmand Charlotte Tornquist samme analyse.

- Vi har under halvdelen af, hvad vi så sidste år. Den store opmærksomhed med at holde afstand betyder, at det er sværere at komme tæt på, som man er nødt til, hvis man skal tage folks ting. Havde jeg skulle forudsige, havde jeg ikke set, at det ville være en konsekvens, men det giver god mening, at vi alle sammen har en anden opmærksomhed, end vi havde tidligere. Afstandskravene på grund af coronakrisen gør, at vi passer bedre på os selv og dermed også vores egendele, siger Charlotte Tornquist.

I Midt- og Vestsjællands Politikreds er der i år anmeldt 83 taske- og lommetyverier, mens tallet lå på 176 i 2019 og 175 i 2018.

Offentlig transport
Et af de steder, hvor der bliver begået lomme- eller tasketyverier, er i den offentlige transport. Men her har coronaen haft stor indvirkning på passagertallet og dermed antallet af lommetyverier.

- Der er færre, der tager offentlige transport. Det er typisk der, vi ser lomme- og tasketyverier. Når folk står tæt i bussen eller toget, er det lettere at komme tæt på, end hvor der er færre med, siger Charlotte Tornquist.

Det samme gør sig gældende i nattelivet og musiklivet, som er lukket i år på grund af risikoen for coronasmitte. Blandt andet aflysningen af Roskilde festivalen har stor indflydelse på det samlede antal lomme- og tasketyverier i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

- Vores politikreds har haft markant færre lomme- og tasketyverier i og med, at vi ikke har haft nogle festivaler. Det er også en del af billedet. Alle de steder hvor folk forsamler sig er lukket, og når vi er ude i offentligt rum er vi mere opmærksomme alle sammen, fortæller Charlotte Tornquist.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk