26. november 2020
Knap 400 borgere valgte torsdag at tage på rådhuset og afgive deres brevstemme. Det resulterede i meget lang ventetid. Først klokken 19.40 kunne man lukke ned i Borgerservice. Foto: Kathrine Harvey
gallery icon

Se billedserie

Knap 400 borgere valgte torsdag at tage på rådhuset og afgive deres brevstemme. Det resulterede i meget lang ventetid. Først klokken 19.40 kunne man lukke ned i Borgerservice. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brevstemning skabte kø og lang ventetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brevstemning skabte kø og lang ventetid
Køge - 24. maj 2019 kl. 12:56
Af Jesper From

Torsdag var sidste chance for at brevstemme til Europa-Parlamentetsvalget. Og det var der rigtigt mange i Køge, som gerne ville. Det betød lang lang ventetid på rådhuset.

En borger fortæller til DAGBLADET, at hun ventede i en time og 45 minutter før hun kunne sætte sit kryds. Hun oplevede, at der var flere borgere, hvor tålmodigheden slap op. De valgte simpelthen at droppe at stemme.

Leder af Borgerservice, Carsten Hansen, kan også fortælle, at der var virkeligt tryk på. Det han har hørt er, at dem der ventede længst, måtte vente lige under en time og tyve minutter.

- Knap 400 borgere kom og stemte torsdag. Det betød at den sidste stemme først var sat klokken 19.40.

Det at der var mulighed for at brevstemme til begge valg - altså også til Folketingsvalget - var årsagen til det massive pres.

- Det er første gang, at vi har haft dobbeltvalg. Det vi har lært af dobbeltvalget er, at vi skal prioritere vores ressourcer anderledes, hvis den situation opstår igen, fortæller Carsten Hansen, som også har en teori om, at mange nok valgte at brevstemme i går frem for på valgdagene, som er helligdage.

- Måske folk vælger de dage at tage i sommerhuset i stedet, siger han.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk