19. december 2018
- Vi er flyttet hertil fra Københavns nordvestkvarter - men det er faktisk mere utrygt, oplever Henrik Noer fra Køge. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

- Vi er flyttet hertil fra Københavns nordvestkvarter - men det er faktisk mere utrygt, oplever Henrik Noer fra Køge. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bølge af bilhærværk skaber utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bølge af bilhærværk skaber utryghed
Køge - 19. april 2018 kl. 13:48
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ukendte gerningsmænd har i løbet af to nætter udsat i alt 21 biler i Køge for omfattende hærværk. Natten mellem torsdag og fredag er hærværket gået ud over biler i det indre Køge - natten mellem fredag og lørdag er det gået ud over biler i et boligområde i det sydvestlige Køge, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Læs også: Efter hærværksbølge: Anholdelse har genskabt orden

En af dem, det er gået ud over, er grønthandler Henrik Noer, som i løbet af et halvt år har fået skadet sin bil hele to gange.

- Jeg blev helt ude af mig selv. Da jeg kom tilbage til forretningen, begyndte jeg at tude af raseri, fortæller han til DAGBLADET Køge og fortsætter:

- Man bliver jo småparanoid. Ikke fordi, jeg tror det her er personligt rettet mod mig, men det er utrygt.

Borgmesteren i Køge Kommune, Marie Stærke (S), havde i marts måned et møde med politiet med fokus på borgernes tryghed - hun har nu taget initiativ til et nyt møde, oplyser hun.

- Der er som sådan ikke en kommunal opgave i det (hærværk red.) - det er en politiopgave. Jeg aner ikke mine levende råd om, hvordan man skal løse det, men hvis der er noget, jeg kan gøre, så gør jeg det gerne, lover hun.

Ingen borgere har henvendt sig med oplysninger, som kan hjælpe politiet i jagten på gerningsmændene, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. Hærværket er relativt lydsvagt og hurtigt at udføre - og opklaringen er derfor meget vanskelig.

- Det er simpelthen den mest tåbelige og irriterende form for forbrydelse og dælens svært at opklare. Opklaringsprocenten er meget lav, konstaterer Martin Bjerregaard.

Han opfordrer derfor borgerne til at hjælpe politiet, og de nævnte områder i Køge vil nu få skærpet opmærksomhed fra politiets side.

- Det er oplagt, at vi vil kigge nærmere på de områder i de mørke timer - det er næsten det eneste, vi kan gøre. Antallet af henvendelser vidner om en serie. Vi er ofte i Køge centrum, hvor der jo er et vist natteliv, men får vi henvendelser fra boligområderne, vil vi også reagere på dem, lover han.

Læs mere i torsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk