9. august 2020
Omkring 20.000 mennesker har benyttet betalingsparkeringen i Køge centrum i løbet af den første måned. Foto: Kenn Thomsen
Omkring 20.000 mennesker har benyttet betalingsparkeringen i Køge centrum i løbet af den første måned. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betalingsparkering indbringer over en kvart million den første måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betalingsparkering indbringer over en kvart million den første måned
Køge - 18. februar 2018 kl. 06:00
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Betalingsparkeringen har omsat for lidt over en kvart million kroner den første måned, siden det blev indført i Køge bymidte den 2. januar 2018. Det viser en opgørelse fra Køge Kommune.

arrow Læs også: Borgmester: Omstridt parkeringslov bør ændres

I alt har der været en omsætning på betalingsparkeringen på 267.687 kroner fra den 2. til den 31. januar. Det svarer til, at lige over 20.000 biler har betalt for at parkere.

- Vi har ikke vidst præcis, hvordan vi ville komme til at ligge, men det svarer nogenlunde til, hvad vi forventede, siger direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune, Torben Nøhr.

Kommunen havde lavet tællinger over, hvor mange biler der benyttede parkeringspladserne forud for betalingsparkeringens indførelse, men man har endnu ikke lavet en sammenligning.

Kommunen har til gengæld lavet en graf, der viser, hvordan antallet af parkerende biler udvikler sig måneden igennem. Her kan man se, at kurven er let faldende fra begyndelsen til slutningen af januar.

- Jeg tror ikke, at man kan tolke noget ud af det lige nu. Det kan afhænge af andre ting. Det kan være julehandel, udsalg eller børnepenge. Egentlig er jeg forbavset over, hvor stabilt indtægten ligger. Det vil sige på omkring 10.000 kroner om dagen. Men vi skal se et helt år, før vi for alvor kan vurdere det, siger Torben Nøhr.

Men den høje indtjening er ikke noget, der kommer Køge Kommune til gode. Sådan er reglerne nemlig for kommunalt styret betalingsparkering.

- Alle pengene kan og må kun bruges til parkering inde for betalingszonen. Det er endda sådan, at hvis ikke indtægterne bliver brugt til det fuldt og helt, så skal vi aflevere dem til staten, forklarer Torben Nøhr.

Dette gælder for indtægterne samlet set for 2018 og 2019. Kommunen forventer, at der kommer en indtægt på omkring 5,1 millioner kroner. Men med de nuværende udgifter til drift og anlæg har man kun udgifter for 2,2 millioner kroner.

Derfor arbejder Køge Kommune på en plan for, hvordan man kan øge udgifterne i betalingsordningen, således at man ikke skal aflevere pengene til staten, men lade dem arbejde i Køge.

Læs mere i DAGBLADET Køge

arrow Partier: Vi bør købe parkeringshuset
22. november 2019 kl. 18:04 Opdateret: kl. 14:51
arrow Status: Få det fulde overblik over striden om juleparkering
21. november 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 14:29
arrow Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering
21. november 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 10:18
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk