20. februar 2020
De to seneste skyderier udspringer af en langvarig og personrelateret, lokal konflikt mellem personer fra to boligområder i Køge, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen, Midt- og Vestsjællands Politi. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
De to seneste skyderier udspringer af en langvarig og personrelateret, lokal konflikt mellem personer fra to boligområder i Køge, siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen, Midt- og Vestsjællands Politi. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Begge skudofre er i kritisk tilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begge skudofre er i kritisk tilstand
Køge - 29. januar 2020 kl. 10:24
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt- og Vestsjællands Politi fik tirsdag aften kl. 20.27 flere anmeldelser om et skyderi på parkeringspladsen ud for Parkvej 30, Køge.

arrow Læs også: SF vil skærpe kontrollen med løsladte bandemedlemmer

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at to lokale mænd på 26 og 31 år fra Køge var blevet ramt af skud afgivet af ukendte personer, da ofrene opholdt sig på en parkeringsplads i et beboelseskvarter. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse

Begge sårede mænd blev straks bragt til sygehuse til behandling for skudlæsionerne, som for begges vedkommende var alvorlige. Politiet har ingen oplysninger om, at andre skulle være blevet ramt eller have været i nærliggende risiko herfor.

De to mænd er fortsat indlagt i kritisk tilstand til behandling for deres skader.

Vidner så mørk bil

Politiet afspærrede området og foretog tekniske undersøgelser for finde spor efter skyderiet. Ifølge vidner var en mørk personbil kørt fra området umiddelbart efter skyderiet.

Kl. 22.05 modtog politiet en melding om brand i en mørk personbil, der var efterladt ved bebyggelsen Hedelunden, Greve. Fra stedet var to personer flygtet, men politiet fandt frem til to mænd på 29 og 30 år, som blev anholdt og afhørt omkring både bilbranden og eventuel relation til skyderiet i Køge nogle timer tidligere. Da de ikke umiddelbart kunne mistænkes for noget konkret i begge sager, blev de løsladt efter afhøringerne.

- Vi kigger bredt, men arbejder ud fra en tese om, at de to seneste skyderier udspringer af en langvarig og personrelateret, lokal konflikt mellem personer fra to boligområder i Køge, udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, leder af efterforskningen i de to skudsager i Køge.

Bred efterforskning

Midt- og Vestsjællands Politi har med baggrund i skyderierne i både Køge og Greve iværksat en bred efterforskning for at finde frem til de personer, der skal drages til ansvar for skyderierne.

- Den adfærd, vi så i Ellemarken i går aftes, er helt uacceptabel. Skyderier i det offentlige rum er noget af det mest alvorlige og utryghedsskabende kriminalitet, så vi har naturligvis iværksat en massiv efterforskning i området og rettet mod de kriminelle persongrupper, som vi mistænker for at være involveret. Samtidig vil vi være massivt til stede i området for at genskabe trygheden hos de mange lovlydige borgere, som det her går ud over, udtaler politidirektør Svend Larsen.

Politiet vil meget gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet i området ved Parkvej i tiden før anmeldelsen om skyderiet. Også personer, der har bemærket noget usædvanligt ved Hedelunden i Greve i forbindelse med bilbranden, ønsker politiet at få kontakt med.

Oplysninger i sagerne gives til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Mobil politistation i området

Den mobile politistation vil onsdag være opstillet ved supermarkedet Meny, Gymnasievej 29, Køge, således at borgerne kan tale med politiet om f.eks. tryghed og andre emner, der er relevante for borgerne. Personalet ved den mobile politistation modtager også meget gerne oplysninger og tip i relation til skyderiet i Ellemarken tirsdag aften.

arrow Beboerformand kalder tvangsflytning for »en rigtig dårlig idé«
19. februar 2020 kl. 18:22 Opdateret: kl. 14:37
arrow Dansk Folkeparti vil tvangsflytte beboere i kampen mod kriminalitet
19. februar 2020 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk