27. juli 2021
Mange af eleverne på Ellebækskolen har været i gang med at samle og male deres eget fuglehus, som nu skal op på skolens område. Arbejdet er sket i tæt samspil med foreningen Byg1By. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mange af eleverne på Ellebækskolen har været i gang med at samle og male deres eget fuglehus, som nu skal op på skolens område. Arbejdet er sket i tæt samspil med foreningen Byg1By. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afrikanske fuglehuse på Ellebækskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afrikanske fuglehuse på Ellebækskolen
Køge - 12. marts 2017 kl. 15:00
Af Torben Thorsø

»Der skal være en tiger på min«, siger en pige, mens en anden er i gang med at male en flot hund på sin fuglekasse.

Fredag formiddag var der gang i malerpenslerne, da mange af eleverne på Ellebækskolen i Gørslev gik i gang med at udsmykke de fuglekasser, der er blevet samlet i løbet af ugen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det er sket i samarbejde med det lokale initiativ Byg1By og mange frivillige ældre fra byen. Målet er, at eleverne snuser til ulands-projektet, mens de lærer om naturen og fuglelivet i de flotte kasser, der bliver resultatet.

- Det her projekt skaber blandt andet en vigtig forbindelse mellem skolelivet og de ældre, der kommer og hjælper os. Det er noget som eleverne tydeligvis, socialt og menneskeligt, får stor glæde af, samtidig med, at vores projekt med Byg1By får et overskud ud af aktiviteterne, fortæller Thorkild Høy.

Overskuddet skabes i forbindelse med, at projektet er baseret på kommunal støtte og foreningen tillige får sponsoreret byggematerialerne fra den lokale Stark-trælast.

For eleverne på Ellebækskolen er projektet en del af den proces, hvor skolen i øjeblikket er ved at få etableret et »naturvidenskabelig fakultet«, som lærer Jack Blinkilde kalder det med et smil:

- Vi er ved at skabe nogle faciliteter, hvor eleverne kan lære noget om naturen i praksis i stedet for bare at kigge i en bog eller sidde bag en skærm.

Han forklarer, at for eksempel så skal nogle af de nye fuglehuse op at sidde i skolens træer, så eleverne kan følge med i den del af dyrelivet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk