22. januar 2019
Filmmanden Peter Aalbæk Jensen fra Herfølge går nu ind i Mint-sagen for at hjælpe familien fra Køge. Han kalder sagen for »absurd« og håber, at andre vil bakke op om at støtte familien, efter at 13-årige Mint i sidste uge blev udvist af Danmark. Foto: Kenn Thomsen
Filmmanden Peter Aalbæk Jensen fra Herfølge går nu ind i Mint-sagen for at hjælpe familien fra Køge. Han kalder sagen for »absurd« og håber, at andre vil bakke op om at støtte familien, efter at 13-årige Mint i sidste uge blev udvist af Danmark. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Ålen« går ind i Mint-sagen: Vil hjælpe familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Ålen« går ind i Mint-sagen: Vil hjælpe familien
Køge - 18. oktober 2018 kl. 11:32
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For nylig rettede filmmanden Peter Aalbæk Jensen fra Herfølge henvendelse til Frank Thøgersen, hvis bonusdatter, 13-årige Atcharapan »Mint« Yuangyai, forrige mandag blev sendt ud af Danmark.

arrow Læs også: Mints familie overvejer at flytte til et andet EU-land

Det skriver DAGBLADET.
»Ålen« mener således, at sagen er så opsigtsvækkende, at den kalder på støtte til familien, fortæller han til avisen.

- Jeg finder det absurd, og som et kristent menneske i et kristent samfund kan jeg ikke se mig selv i øjnene, hvis jeg ikke prøver at hjælpe. Det her kan vi ikke sidde overhørig her på Køge-kanten, siger han til DAGBLADET.

Det bliver mellem Peter Aalbæk og Frank Thøgersen, hvordan filmmanden vil hjælpe, efter at de for nylig talte sammen om sagens omstændigheder. De kendte ikke hinanden på forhånd, men efter at Peter Aalbæk sendte Frank Thøgersen en mail med en venlig henvendelse, mødtes de forleden og drøftede perspektiverne, fortæller Peter Aalbæk til DAGBLADET.

- Der er heldigvis gode folk på sagen, og det er derfor ikke exceptionelt, at jeg hjælper til. Men jeg synes, at alle, der bekender sig til den kristne tro, må agere og hjælpe til som en del af almindelig medmenneskelighed. Et eller andet bør anstændige mennesker gøre, og så kan man jo hjælpe på hver sin måde, siger Peter Aalbæk, der også har bidt mærke i, at der er lavet en økonomisk støtte-indsamling til fordel for familien.

Forude venter nu et juridisk efterspil, efter at Mint blev udvist af Danmark den 2. oktober og siden skulle forlade landet seks dage senere. Familiens advokat, Eddie Omar Rosenberg Khawaja, fortalte for en uge siden til DAGBLADET, at han troede på, at Udlændingenævnets afgørelse kan ændres.

- Jeg har anbefalet familien at indbringe sagen for domstolene. Det bliver en lang, sej kamp. To myndigheder - Udlændingestyrelsen og Udlændingenævnet - har truffet afgørelse i sagen, men der er efter min vurdering mulighed for at få afgørelsen omgjort. Vi mener ikke, at de skønsmæssige muligheder i loven er udnyttet korrekt og vil prøve at imødegå, at pigen kan integreres, sagde han til avisen og tilføjede:

- Jeg indbringer aldrig sager for domstolen, hvis jeg ikke tror på, at det kan lykkes at vinde sagen. Det er lykkedes for os mange gange, konstaterede advokaten over DAGBLADET.

arrow Mint må holde en anderledes jul i Thailand
24. december 2018 kl. 09:24 Opdateret: kl. 14:31
arrow Mints papfar: Skræmmende at man ikke vil rette fejlene
20. december 2018 kl. 11:41 Opdateret: kl. 11:41
arrow Regeringen vil ændre regler for familiesammenføring af børn
19. december 2018 kl. 21:47 Opdateret: kl. 08:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk