14. november 2019
I ugerne efter dødsulykken blev der sat blomster og lys for at mindes den 17-årige unge kvinde, der mistede livet. Foto: Lars Andersen
I ugerne efter dødsulykken blev der sat blomster og lys for at mindes den 17-årige unge kvinde, der mistede livet. Foto: Lars Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig chauffør bliver tidligst sigtet mere end fire måneder efter ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig chauffør bliver tidligst sigtet mere end fire måneder efter ulykke
Køge - 12. juli 2019 kl. 07:29
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En voldsom trafikulykke på Ringstedvej i Lellinge en nat i marts kostede en 17-årig ung kvinde livet - først nu er politiet klar til at sigte den 20-årige chauffør, der kørte bilen.

»Det gik helt galt ved midnatstid natten mellem lørdag og søndag, da en 20-årig ung mand fra Viby Sjælland sammen med en 17-årig pige fra Borup kom kørende i bil ved Lellinge i retning mod Køge.

Lige efter chikanen ved indkørslen til byen mistede den unge mand herredømmet over bilen, der drejede 180 grader rundt og skred over i den modsatte vejbane, hvor den ramte to vejtræer, inden den endte ude på marken.

Sammenstødet med det første vejtræ gik hårdt ud over den 17-årige, som sad i passagersædet, og hun blev efterfølgende fløjet med lægehelkopter til Rigshospitalet med svære kvæstelser i hovedet«.

Sådan stod der her i avisen mandag den 11. marts i år, og den 17-årige pige blev samme dag erklæret hjernedød.

Hendes familie meldte efterfølgende åbent ud om, at den 17-årige var en stor tilhænger af organdonation, og at familien derfor havde besluttet, at hun ikke skulle holdes kunstigt i live.

Der blev rutinemæssigt taget blodprøver af den 20-årige chauffør, lige som en bilinspektør fra politiet i dagene efter har gennemgået både ulykkesstedet og den involverede bil for om muligt at klarlægge omstændighederne omkring ulykken.

Det har imidlertid været mere end svært at få nogle oplysninger fra Midt- og Vestsjællands Politi om, hvad der reelt skete den skæbnesvangre nat, og ikke mindst om den 20-årige har nogen skyld i ulykken.

Faktisk er der nu gået næsten præcis fire måneder siden ulykken, og politiet kan nu fortælle, at den unge chauffør vil blive afhørt og sigtet onsdag den 31. juli.

- Det er da rigtigt langt tid at gå i uvished, erkender kommunikationsmedarbejder Camilla Broholm fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men vi har gjort tingene så hurtigt som muligt.

- Der har været en masse afhøringer af både vidner og familie, der har været rapporter fra blandt andet bilinspektør og andre teknikere, vi har ventet på svar fra blodprøver, og der er blevet lavet forskellige andre undersøgelser, forklarer hun.

- Og det er desværre derfor ikke unormalt, at der kan gå måneder fra selve ulykken, til vi er klar med en eventuel sigtelse.

Camilla Broholm vil ikke oplyse, hvad den forventede sigtelse af den 20-årige kommer til at indeholde, men han har fået beskikket en forsvarer og vil blive afhørt med »en sigtedes rettigheder«, som det hedder i politi-sprog ved afhøringen den 31. juli.

Hun kan til gengæld fortælle, at den 20-åriges blodprøver har vist, at han ikke var påvirket af hverken alkohol eller stoffer, da han kørte galt.

Politiet vil stadig ikke - fem måneder efter - oplyse om andre detaljer ved ulykken, som for eksempel hvor hurtigt bilen kørte, om der var fejl på køretøjet eller om de to unge i bilen brugte sikkerhedsseler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk