20. oktober 2018
10. klasse tilbuddet i Køge forbliver på kommunale hænder og kommer fortsat til at høre hjemme på Campus Køge.
10. klasse tilbuddet i Køge forbliver på kommunale hænder og kommer fortsat til at høre hjemme på Campus Køge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10. klasse bliver på Campus: Udgiften blev betydelig mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10. klasse bliver på Campus: Udgiften blev betydelig mindre
Køge - 12. november 2017 kl. 15:48
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Kommunen fortsætter med driften af 10. klasse«.

Sådan lød overskriften på en artikel i DAGBLADET Køge for godt og vel to uger siden. Samtlige partier i byrådet havde nemlig et par dage forinden stemt for at annullere et udbud, der skulle se på mulighederne for at udlicitere driften af kommunens 10. klasse tilbud til en privat udbyder.

Den idé blev dog droppet på byrådsmødet, og det betød, at kommunen fortsat skulle stå for 10. klasse. Men hvorfor blev opgaven i første omgang sendt i udbud? Og hvorfor annullerede byrådet udbuddet omkring fire måneder siden?

DAGBLADET har spurgt et par af Skoleudvalgets medlemmer:

- Den økonomiske situation var en lidt anden dengang. Da opgaven blev sendt i udbud, troede vi, at der skulle spares mange millioner, og derudover vi fik at vide, at det ville koste omkring en 30 millioner kroner at blive i de nuværende lokaler på Campus, siger udvalgsformand Helle Poulsen (V) og fortsætter:

- De penge kunne vi ikke finde, så derfor sendte vi opgaven i udbud.

Samme oplevelse havde man hos SF, der fortæller, at idéen med udbuddet var at skitsere mulige alternativer til en kommunal drift af Køges 10. klasse, hvor der i dag går cirka 130 unge.

- Tanken var, at vi skulle se, om det kunne drives bedre og billigere. Vi var enige om at sende det i udbud, og vi troede, at vi ville blive præsenteret for en række bud ved siden af hinanden, hvorefter vi kunne tage stilling, siger Torben Haack (SF), der er næstformand i Skoleudvalget.

Men sådan var virkeligheden ikke. Politikerne fik at vide, at hvis de først begyndte at kigge på udbuddene, var de tvunget til at vælge et af dem. Det betød, at beslutningen mellem kommunal eller privat drift af 10. klasse tilbuddet skulle tages, inden man måtte se de tre private udbud.

Det huede ikke alle politikere, og sammenholdt med at prisen for at blive på Campus Køge blev beregnet til »blot« at være omkring seks-syv millioner kroner i såkaldt deponering, valgte man at annullere udbuddet og fortsætte driften selv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk