4. april 2020
Udstillingen lægger op til, at man gør sig det behagelig og fordyber sig i den spændende fortælling på tabletten, man får udleveret.
gallery icon

Se billedserie

Udstillingen lægger op til, at man gør sig det behagelig og fordyber sig i den spændende fortælling på tabletten, man får udleveret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det er faktisk ok, godt lavet!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er faktisk ok, godt lavet!
Opdateret 25. juni 2015 kl. 06:52
Køge - 24. juni 2015 kl. 20:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den første skoleklasse på det nye Køge Museum blev fanget af fortællingen om krudtbrødrenes skæbne.

- Da, de sagde, at vi skulle på museum og noget med ipads og opgaver, tænkte jeg bare: Oh shit!

Meldingen kommer fra en af de tre piger, der ligger sammen på kassen. Trods indledende skepsis er de hurtigt blevet helt opslugte af, hvad der foregår på bagvæggen. Her kan man følge linjeskibet Dannebroges forlis, mens stemmen i øret fortæller den dramatiske historie om slaget i Køge Bugt. Det er en del af den aktuelle tema-udstilling på Køge Museum, der netop er genåbnet, og 5. A fra Skovboskolen er den første klasse, der er på besøg i den nye udstilling. Efter en kort introduktion til menuen på deres tablets går de fra rum til rum og hører den barske historie om skæbnerne på Dannebroge, der gik ned med mand og mus i 1710.

Udstillingen hedder »Krudtbrødre - mod har ingen alder« og her er der tænkt meget over, hvordan man fanger børn og unge så de får udstillingen ind under huden, skriver DAGBLADET Køge.

- Vores kæmpestore ambition har været at udvikle en udstilling i et spændende børneformat. Danmark har en rig kulturtradition for at formidle til børn i for eksempel børnelitteratur og det vil vi gerne leve op til, siger Tine Nygaard, der er udviklingschef på Museum Sydøstdanmark.

Rundt omkring i museets rum er der blevet helt stille, mens eleverne er kommet længere ind i fortællingen om de sidste dage i kommandør Huitfeldt og hans mandskabs liv på skibet. Der er koncentrerede miner og så stille, at man kan ane, hvordan dramaet bølger frem og tilbage mellem ørerne på dem.

Det er godt på den her måde, for man lærer meget ved at få fortalt en rigtig historie, siger Nikolaj Andersen.

Børnene har fordelt sig i de mange rum og der er foreløbig ingen, som har travlt med at komme ud. En af deres kammerater følger scenen da skibet springer i luften og opsummerer begejstret stemningen hos de unge gæster:

- Fuuck, det er sygt. Det er faktisk ok, godt lavet.

Fra en generation, der er vokset op med action og allehånde oplysninger på computeren må det siges at være en varm anbefaling af den nye udstilling på Køge Museum.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk