20. januar 2021
Karina Bergholz tilbyder fordybelse, ro og yogaundervisning af høj kvalitet i sit nye yoga-studie i Ølby. Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Karina Bergholz tilbyder fordybelse, ro og yogaundervisning af høj kvalitet i sit nye yoga-studie i Ølby. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Yogaen helede hende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yogaen helede hende
Køge Onsdag - 22. oktober 2017 kl. 07:30
Af Henrik Førby Jensen - Jeg tilskriver yogaen, at jeg kom godt ud på den anden side. Jeg har ikke gået hos en psykolog, siden jeg startede på at

Den 30-årige Karina Berghoz sidder helt afslappet i skrædderstilling og fortæller sin historie og baggrunden for, at hun har åbnet sit eget yoga studie Yam Yam yoga i en ombygget og totalrenoveret kostald i sit hjem ved Ølby.

Han er stadig en slank kvinde, men da hun for nogle år siden gik ind til sin første yogatime var vægten alarmerende lav. Den 170 centimeter høje kvinde vejede dengang bare 53 kilo. Det handlede om kontrol.

- Det var ikke anorektisk, men jeg havde en spiseforstyrrelse. Hvis jeg deltog i sociale sammenhænge, havde jeg min egen madpakke med og jeg spinnede og trænede sindssygt meget. Men det gjorde mig ikke glad - jeg husker, hvordan jeg nogle gange lå og tudbrølede efter træning, husker hun.

Selvom hun havde veninder, spurgte ingen af dem til hendes lave vægt og til sidst valgte hun at fortælle sin mor om spiseforstyrrelsen. Derefter fik hun råd og vejledning en kostvejleder og gik til samtaler hos en psykolog. Men løsningen gik gennem kroppen. Gennem yoga.

- Der sker nogle ting i yogaen, som kan være svære at forklare. Der kommer nogle ting op og de bliver helet i kroppen. Jeg oplever rigtig meget kærlighed, accept og omsorg i yoga fællesskabet. Man skræller nogle lag af og møder et andet menneske. Mange undervisere er for eksempel gået ned med stress på et tidspunkt. For mig var det en spiseforstyrrelse, forklarer Karina Bergholz.

Da hun først blev uddannet yoga-lærer for fem år siden, blev hun meget optaget af at lære nyt. I dag har hun mere end 1000 timers yogauddannelser og var en af de første yin yoga lærere i Danmark. Hun har studeret hos nogle af de mest anerkendte internationale navne som Sarah Powers og Paul Grilley og hos Mari Nordstrøm, som er en af Danmarks førende undervisere. Gennem de seneste fem år undervist flere hundrede yogaklasser - primært yin/yang, blidt flow og gravid- og efterfødselsyoga.

- Når man først kommer ind i den verden, bliver man helt afhængig, griner yoga-læreren ved tanken om sin trang til at udvikle sine undervisningskompetencer. Hun er dog ikke optaget af yoga hele tiden - faktisk har hun et job hos virksomheden Zenit.dk i Brøndby, hvor hun rekrutterer IT-konsulenter.

- Men da jeg blev gravid for to år siden, syntes jeg, der skulle ske noget nyt - sidste år fik vi kommunens tilladelse til ombygningen og i april måned gik vi i gang, fortæller hun.

Hos Yam Yam tilbyder hun to-times sessions, som ligger et sted mellem drop in yoga og decideret terapeutiske forløb. Lidt dybere end drop-in yoga, men ikke decideret terapi, der overlades til Katrine Enemark, som er én af de fem lærere, der bliver tilknyttet Yam Yam. Karina Bergholz har et stort netværk at trække på.

- Jeg er jo ikke psykoterapeut, men langsommelighed, fordybelse, kvalitet og ro er noget af det, jeg gerne vil skabe, forklarer indehaveren af Yam Yam.

Navnet Yam Yam refererer iøvrigt til hjertechakret - Karina Berghoz fik ideen til navnet under et kursusophold i Mexico.

- På hjertet chantede vi på »Yam« og jeg tænkte, at det ville være et godt navn. Men det var taget - og så blev det Yam Yam.

Du kan læse mere om Yam Yam Yoga på yamyam.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk