16. april 2021
Violin-vidunderet Vera Panitch tryllebandt tilhørerne, orkestret og dirigent Jørgen Misser Jensen.
gallery icon

Se billedserie

Violin-vidunderet Vera Panitch tryllebandt tilhørerne, orkestret og dirigent Jørgen Misser Jensen.
Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vidunderet Vera og en masse brass

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vidunderet Vera og en masse brass
Stortalentet Vera Panitch satte prikken over í’et ved nytårskoncerten lørdag i Boholte Kirke, som også bød på et velspillende og muntert Rødovre Concert Band.
Køge Onsdag - 12. januar 2010 kl. 11:24
Det var fjerde år i træk, og forhåbentligt ikke sidste gang, at brassbandet Rødovre Concert Band gæstede Boholte Kirke.

Styret med sikker hånd og glimt i øjet af dirigent Jørgen Misser Jensen, som må være ethvert orkesters drøm om en leder. Han er engageret, fagligt kompetent og en tydelig inspiratør for det 70 mand store orkester. Og de viste fint format i det meget alsidige repertoire, der spændte fra festmusik af Johann Strauss til filmtemaer af John Williams og en hyldest til amerikansk jazz.

Det gyngede og swingede i kirken.

Det var heller ingen finger at sætte på gæstesolisten. Den kun 16-årige violinist Vera Panitch, som fik sit helt store gennembrud i DRs Talent 09, hvor hun kom på en flot andenplads.

Hun er allerede nået langt, og vi kommer med sikkerhed til at høre meget mere til hende i mange år fremover.

De omkring 150 tilhørere blev fra starten næsten blæst omkuld af hendes unikke talent, da hun gav Eugene Ysayes solosonate nummer fire for violin. Fremført med en smerte, et overskud og en indfølelse, som gik igennem marv og ben på publikum.

Derefter tog bandet over i Johan de Meijs »Dutch Masters Suite«, som var et festfyrværkeri af humor, musikalsk kaos og en næsten værtshusstemning. Morsomt og overrumblende.

Eneste irriterende minus inden pausen blev leveret fra tilskuerrækken, hvor en lille dreng fik lov til at snakke lystigt indover blandt andet Veras Panitchs solosonate. Heldigvis fik forældrene - på mange af tilskuernes opfordring - drengen til at sidde pænt stille efter pausen, så vi andre kunne holde fokus på det vi var kommet for. For at høre musik!

Anden afdeling levede fuldt op til første. Rødovre Concert Band akkompagnerede flot Vera Panitch i hendes kuldegys-fortolkning af John Williams forrygende tema til storfilmen Schindlers Liste. Vidunderet Vera satte trumf på en rigtig fin nytårskoncert med hendes »New Country«, hvor hun smed alle musikalsk hæmninger og fik amok på violinen, så publikum efterfølgende måtte op at stå og klappe taktfast.

Koncerten blev lukket af publikum selv med fællessang til »Vær Velkommen, Herrens År«.

Det var bidende koldt undenfor denne lørdag eftermiddag. Men i Boholte Kirke gjorde band og Vera Panitch deres til, at alle kunne gå og køre hjem med en varm fornemmelse i maven.

Vi bukker og takker - og håber Rødovre Concert Band har plads i kalenderen til også at byde nytåret velkommen i Boholte næste år. Og så må de da godt lokke Vera Panitch med. Det ville de ikke skulle høre et ondt ord for!

From
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk