1. marts 2021
Nicklas Hansen står over for en oplevelse for livet. Spar Nord Fonden står bag i samarbejde med Spar Nord og Uddannelses- og Forskningsministeriet.
gallery icon

Se billedserie

Nicklas Hansen står over for en oplevelse for livet. Spar Nord Fonden står bag i samarbejde med Spar Nord og Uddannelses- og Forskningsministeriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung køgenser skal bekæmpe hvidvask i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung køgenser skal bekæmpe hvidvask i Californien
Køge Onsdag - 14. januar 2020 kl. 13:45
Af Henrik Førby Jensen

Den 23-årige Nicklas Hansen står foran sit livs iværksættereventyr. I slutningen af januar påbegynder den 23-årige it-studerende fra Køge et semester på det prestigefyldte University of California, Berkeley, hvor han netop har fået tildelt et scholarship af Spar Nord Fonden. Her skal han med hjælp fra nogle af verdens dygtigste specialister videreudvikle sin helt unikke idé, der kan bekæmpe hvidvask.

- Jeg fik inspirationen til min idé efter de seneste års store skandaler med hvidvask i banksektoren. Det er allerede nu et stort problem, og med udbredelsen af kryptovaluta bliver det endnu mere kompliceret at gennemskue. Derfor vil jeg ved hjælp af machine learning, hvor man bruger en computer til at gennemskue nogle mønstre, som vi mennesker ikke kan, hjælpe med at opdage hvidvask, forklarer Nicklas Hansen.

Nicklas Hansen læser matematisk modellering og computing på DTU i Lyngby, og det er netop gennem studiet, han har fået viden om, hvordan man kan bruge machine learning i praksis. Han glæder sig til at udforske mulighederne i selskab med verdens førende eksperter.

- Det bliver spændende at opleve hele startup-kulturen omkring Silicon Valley. Og så glæder jeg mig til at lære mere om entreprenørskab og finansteknologi fra de bedste i verden, fortæller han.

Den 23-årige studerende fra Køge er på det tredje hold, der sendes afsted som en del af et toårigt initiativ. Spar Nord Fonden står bag i samarbejde med Spar Nord og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Til en »kick-off« i slutningen af 2019 mødtes Nicklas Hansen med de hjemvendte studerende fra seneste hold.

- Pludselig blev det virkeligt - at alt dét, de hjemvendte studerende kom hjem med, det skal jeg også opleve. Det bliver i den grad en oplevelse for livet, smiler han.

Næste kuld sendes afsted i august 2020, og allerede nu kan interesserede studerende søge om at komme i betragtning til de fem pladser på hold fire

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk