21. juli 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stem på Køge-hunden Valde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stem på Køge-hunden Valde
Opdateret 20. februar 2019 kl. 10:15
Køge Onsdag - 20. februar 2019 kl. 10:10
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en stor hyldest til danskernes allerbedste firbenede ven har PostNord og Dansk Kennel Klub åbnet op for, at man kan få sin hund på en ny, officiel frimærkeserie.

En af deltagerne i konkurrencen, der kører på facebook og Instagram, er Valde - en Coton de Tuléar fra Køge.

Hans ejer, Lene Ploug Frederiksen håber, at netop Valde kommer på frimærket.

- Valde er knap halvandet år. Jeg fik ham, da jeg blev syg og kom på førtidspension, og han hjælper mig med at holde humøret oppe. Han kan mærke, når jeg har en dårlig dag, og lægger sig for eksempel på min pande, hvis jeg har migræne. På mine bedre dage træner vi lydighed og massevis af tricks. Han har et super temperament og er god mod voksne, børn og andre dyr. Han er for nylig blevet avlshan for Dansk Kennel Klub og skal være far til foråret, så det kunne være fedt, hvis de kommende hvalpeejere kunne se deres hvalpes far på frimærkerne. Vi skal også til optagelsesprøve som besøgshund, hvor jeg håber, vi kan bringe glæde til nogle beboere på de lokale plejecentre, siger Lene Ploug Frederiksen.

Konkurrencen kører på Facebook og Instagram til og med 3. marts. I alt fem vindere af konkurrencen udvælges i samarbejde med Dansk Kennel Klub, og vinderne får deres hunde portrætteret af en af landets bedste hundefotografer. Billederne bliver til en ny frimærkeserie, som udkommer 19. september 2019 i et oplag på to million styk.

- Det er første gang i danmarkshistorien, at danskerne direkte kan indsende forslag til nye frimærker. Hunden er i dag en vigtig del af millioner af danskeres liv, så med danskernes egne hundemotiver kan vi fortælle et lille stykke samtidshistorie, og hylde vores firbenede venner, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord Frimærker.

Man deltager ved at beskrive, hvad der gør lige netop ens hund »særlig«, og hvorfor den fortjener at komme på frimærke. Beskrivelsen lægger man sammen med et godt foto af sin hund i kommentarsporet på PostNord i Danmarks facebook-opslag om konkurrencen eller på sin egen Instagram-profil ved at bruge #minhundpåfrimærke.

Konkurrencen kører i ugerne 7, 8 og 9, og kan ses på postnord.dk/minhund.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk