22. juli 2019
Borgmester Marie Stærke (S) lyttede og noterede flittigt under torsdagens dialogmøde med erhvervslivet.                         

Foto: Henrik Førby Jensen
Borgmester Marie Stærke (S) lyttede og noterede flittigt under torsdagens dialogmøde med erhvervslivet. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morgenmøde med borgmesteren og erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morgenmøde med borgmesteren og erhvervslivet
Køge Onsdag - 15. marts 2019 kl. 14:14
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Marie Stærke (S) og formand for DI Roskilde/Køge Bugt Carsten K. Jensen var værterne, da ledende repræsentanter for det lokale erhvervsliv torsdag var inviteret til fælles dialogmøde med det formål at skabe et endnu stærkere erhvervsliv i Køge Kommune.

Junckers A/S lagde lokaler til morgenmødet, hvor de godt og vel 30 deltagere udvekslede synspunkter om en bred vifte af emner som kommunikation mellem kommune og virksomhed, branding af Køge Kommune samt uddannelse og rekruttering af kvalificeret arbejdskraft.

Borgmester Marie Stærke lagde ikke skjul på sin skuffelse over, at Køge Kommune i den nyeste underste undersøgelse af erhvervsklimaet i danske kommuner er gledet ned fra en 18. til en 33. plads og hun efterlyste erhvervsfolkenes input og ideer til, hvordan Køge Kommune kan gøre det bedre - og hvad erhvervslivet kan bidrage med.

- Mangel på dialog er noget af det, vi kan handle på. Vi har brug for et stærkt erhvervsliv og I har brug for en god kommune. Lad dagen i dag være første skridt til den gode dialog, opfordrede borgmesteren.

Erhvervsfolkene efterlyste blandt andet en mere enkel indgang til kommunen. Direktør Simon Herzum fra virksomheden BB Fiberbeton har eksempelvis ladet opføre tre haller og har for hver byggeansøgning oplevet en helt forskellig sagsbehandling. Han efterlyste - og medgav at det kan være en svær opgave - en mere proaktiv tilgang fra kommunen for undgå fordyrende overraskelser sent i byggesager.

Søren Evald Jensen fra NCC Roads har til gengæld oplevet en effektiv og imødekommende sagsbehandling, da virksomheden for nogle år siden skulle bygge en ny fabrik. Også han støttede tanken om én fleksibel og uformel indgang til kommunen.

- Én indgang ville være suverænt, når vi skal have lavet ting. Da vi skulle have bygget en fabrik, ringede jeg til Rasmus (kommunal medarbejder red.) og sagde: »Kan du ikke kalde et team sammen i kommunen, så vi kan sætte os sammen og drøfte tingene?, fortalte han.

Henrik Winther Olsen fra Castus A/S efterlyste ensartede betingelser for byggeri på forskellige adresser i samme nærområde. Han fremhævede desuden et emne, som tydeligt optog forsamlingen: Rekruttering og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft.

- Der er helvedes langt fra København til Køge i forhold til det omvendte. Man skal nærmest tvinge folk til at komme ned til en jobsamtale, oplevede han.

- Tror du det vil hjælpe med den nye jernbane? spurgte Marie Stærrke.

- Ja, meget.
Partner i advokatfirmaet DreistStorgaard Søren Storgaard supplerede om det emne: - Vi kan godt få folk fra København, men det handler om den samlede pakke. Det er vores erfaring, at de efter et par år vender tilbage til den store by.

Borgmesteren oplyste, at Køge Kommune har afsat 75.000 kroner til markedsføringen i forbindelse med åbningen af Køge Nord Station den 31. maj og den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted. Køge Kommune vil desuden rette henvendelse til erhvervslivet med opfordring om økonomisk støtte til markedsføringen af den festlige begivenhed, der får royal deltagelse. Opfordringen om støtte blev straks modtaget positivt fra salen.

- Det vil vi helt sikkert være med på. Det er lige præcis på grund af banen, vi har placeret os i Køge. Vi er helt sikkert på, sagde Mette Heilberg Fischer fra JKS A/S.

Udover Marie Stærke deltog hendes byrådskolleger Kenn Rasmussen (V) og Niels Rolskov (EL) også i mødet. Som formand for Klima- og Planudvalget var Rolskov dog nødt til at forlade mødet før tid for på Christiansborg at være med til at fremføre kommunens synspunkter omkring opsætning af informationsdisplay på gangbroen på den nye station.

- Vi vil prøve at overbevise Folketingets Trafikudvalg om, at vi skal have det markedsføringsperspektiv med, sagde udvalgsformanden.

Formand for Connect Køge Michael Buhl oplyste, at mens kommunen er tovholder for den mere folkelige del af den festlige åbning og indvielse, har Connect Køge et andet fokus omkring markedsføringen.

- Connect Køge har sat sig for bordenden af den mere erhvervsrettede del af åbningen, sagde han.

Kenn Kristensen takkede for deltagernes input og fremhævede behovet for god markedsføring og branding af kommunen i en situation, hvor arbejdsløsheden er under 100.000 personer i Danmark.

- De der er tilbage, er måske ikke den arbejdskraft, jeres virksomheder har brug for. Lige præcis markedsføring er helt central. Og Køge har en fantastisk beliggenhed for virksomhederne. Det er for nu at sige det - verdens dejligste kommune, sagde han.

De 4000 kommende arbejdspladser på det nye sygehus blev også berørt. Behovet for boliger og markedsføring af byen og kommunen blev også fremført i den sammenhæng - og borgmesteren har såmænd taget hul på opgaven, fortalte Marie Stærke. Hun fremhævede også udvidelsen af Fingerplanen med Herfølge som en sejr og mulighed for etablering af flere boliger til nye borgere.

- Region Sjælland har lavet en charmekampagne for lægestuderende og opgaven med at køre rundt med de studerende kom heldigvis forbi mit kontor. Vi kørte rundt i bus og jeg fortalte om Køge Kommunen. De studerende var vildt glade for det og jeg hører fra regionen at det virkede. Vi skal afsted igen på en ny tur den 29. april, fortalte borgmesteren.

Ken Kristensen vendte tilbage til undersøgelsen af erhvervsklimaet, hvor Herning og Ikast helt fast ligger i toppen af undersøgelsen. Det er på få år lykkedes at skabe et særdeles erhvervsvenligt klima, der blandt andet er kulmineret i opførelsen af Boxen, hvor Kenn Kristen blandt andet har overværet VM i ishockey.

- Når de har de helt store begivenheder, bliver byens omsætning syvdoblet. Det starter og slutter med brandingen af kommunen, mente han.

Michael Buhl meldte sig som arrangør af et kommende netværksmøde, som kan lægge trædesten i den retning og fabriksdirektør Jørn O. Stryger så perspektiver i at samle så mange hestekræfter som muligt i én fælles og kraftig motor.

- Vi kan bliver Herning nummer to - eller ét, mente han.

Efter cirka to timers udveksling af synspunkter, opfordrede Carsten K. Jensen virksomhedslederne til at bruge lidt ekstra tid på at udfylde næste spørgeskema om erhvervsklimaet, som kommer i april måned. Han takkede for fremmødet og gav ordet til Marie Stærke, der kvitterede for mange gode inputs.

- Der er meget at gå videre med - skal vi gøre det igen? Jeg synes, der bliver nikket, konkluderede hun som afslutning på første dialogmøde.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk