7. august 2020
De forsamlede menighedsrådsmedlemmer tog fat på udfordringen med en ?Fremtidssikret folkekirke frem mod 2030? tirsdag aften i Boholtekirken. Foto: Mark Jensen
gallery icon

Se billedserie

De forsamlede menighedsrådsmedlemmer tog fat på udfordringen med en ?Fremtidssikret folkekirke frem mod 2030? tirsdag aften i Boholtekirken. Foto: Mark Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde om fremtidens folkekirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde om fremtidens folkekirke
Køge Onsdag - 15. januar 2020 kl. 14:26
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge er i udvikling frem mod 2030, hvordan kan folkekirken i kommune følge trop og hvilke udviklingsperspektiver er der? Det var i fokus, da provstiudvalget havde inviteret menighedsrådsmedlemmerne fra kommunes sogne til dialogmøde om fremtiden i Boholtekirke tirsdag aften.

Det var med oplæg fra provstiudvalgets formand, provst Jens Elkjær Petersen, at bolden blev givet op til drøftelse med spørgsmålene:

- Hvordan kan vi som kirke være relevant og til stede - også i 2030?

- Hvordan skal vi tage imod alle de nye indbyggere i vores område?

- Hvordan kan vi forberede os bedst muligt på de forandringer som sker?

- Hvad skal vi gøre? Og sammen med hvem skal vi gribe udviklingsudfordringen?

Provstiudvalget havde været på studietur til udviklingsområdet omkring havnen i Aarhus og havde fået oplæg fra Køge Kommunes tekniske forvaltning om by- og befolkningsudvikling frem mod 2030. Jens Elkjær Petersen havde samlet de centrale punkter i sit oplæg der viste en udvikling over de næste 10 år med 4.176 boliger og 6.000 flere indbyggere i Køge. Udviklingstendenserne var forskellige i kommunens sogne med den største udvikling i Køge og Ølsemagle.

De 60 fremmødte menighedsrådsmedlemmer blev bedt om at, give des bud på udfordringerne og hvordan kirken i Køge både praktisk og organisatorisk kan ruste sig til fremtiden. Nadia Sandberg fra provstiudvalget indsamlede de mange bud fra gruppedrøftelserne, som provstiudvalget vil samle og arbejde videre med i samklang med kommunens menighedsråd.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk