8. marts 2021
Sammen med Louis Nielsen vil verdensmester Nicklas Landin gøre danskerne opmærksom på de helbredsmæssige fordele, der kan være i løbende at få undersøgt sine øjne, herunder forebyggelse af øjensygdomme og synstab.
gallery icon

Se billedserie

Sammen med Louis Nielsen vil verdensmester Nicklas Landin gøre danskerne opmærksom på de helbredsmæssige fordele, der kan være i løbende at få undersøgt sine øjne, herunder forebyggelse af øjensygdomme og synstab.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Louis Nielsen overraskede Landin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Louis Nielsen overraskede Landin
Køge Onsdag - 29. januar 2019 kl. 15:50

Verdensmester Niklas Landin blev selv overrasket over, hvor meget en synstest kan afsløre om helbredet. For den nybagte verdensmester Niklas Landin er et skarpt syn alfa og omega for at han kan præstere på banen. Han mistede hørelsen på sit venstre øre som helt lille som følge af meningitis. Det betyder, at han i dag er ekstra opmærksom på sit helbred og sundhed.

Som helt lille blev Niklas Landin ramt af meningitis, og det kostede ham hørelsen på hans venstre øre. Derfor er landholdsanføreren i dag meget opmærksom på sit generelle helbred, herunder selvfølgelig den hørelse han har tilbage, men også øjnene. Synet er nemlig af helt afgørende betydning for hans præstationer på banen.

- Et nedsat syn vil være katastrofalt for min håndboldkarriere. Derfor er jeg meget opmærksom på, at mine øjne er sunde og raske, fortæller Niklas Landin.

Vigtigt budskab
Han er derfor gået sammen med Louis Nielsen for at minde om vigtigheden af god øjensundhed. Chefoptiker Jesper Eghøje håber, at den kendte håndboldmålmand kan være med til at få budskabet helt ud til borgerne i Køge.

- Niklas Landin er et kendt ansigt, som har sikret Danmark store resultater, og han kan forhåbentlig også hjælpe os med at få spredt det vigtige budskab om øjensundhed, fortæller Kristian Mortensen, der er kommunikationschef hos Louis Nielsen.

Ifølge en rapport, som Dansk Blindesamfund Louis Nielsen udgav tidligere på året, kan mindst 50 procent af alle synstab i Danmark undgås, hvis danskerne bliver bedre til at få undersøgt deres øjne regelmæssigt, og det er et af de budskaber, Louis Nielsen Køge håber at få igennem til byens borgere med hjælp fra Niklas Landin.

Niklas Landin selv er overrasket over, hvad en undersøgelse af øjnene kan fortælle om helbredet.

- Jeg blev faktisk overrasket over, hvor meget en undersøgelse af mine øjne kan være med til at sige om mit helbred. Det tror jeg ikke, at mange er klar over. Heldigvis var mine øjne sunde og raske, men jeg fik indsigt i, at en del øjensygdomme og synstab faktisk kan forebygges, hvis man får et »servicetjek« af øjnene ind i mellem, siger landsholdsanføreren Niklas Landin, der til dagligt spiller i den tyske bundesligaklub THW Kiel.

Louis Nielsen har mere end 200 dokumenterede patientsager, hvor en optiker har reddet synet eller endda livet på en kunde ved at opdage alvorlige sygdomstegn i forbindelse med et sundhedstjek af øjnene. Det er dog heldigvis ikke hver dag, at Louis Nielsen opdager alvorlige sygdomstilfælde ved synstest, men derfor anbefaler chefoptiker Jesper Eghøje alligevel regelmæssige synstest.

- En synstest kan afsløre begyndende øjenlidelser eller sygdomme. Det har vores synstest gjort flere gange hos patienter, der havde meget få eller ingen symptomer. Derfor anbefaler vi, at man får tjekket sine øjne mindst hvert andet år for sikre, at alt er som det skal være, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen, der er optisk konsulent og rådgiver hos Louis Nielsen.

Jesper Eghøje anbefaler, at man får sine øjne undersøgt hos optikeren eller øjenlægen en gang hvert andet år, på samme måde som de fleste mennesker går regelmæssigt til tandlægen - også selvom de ikke nødvendigvis har huller.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk