7. august 2020
15. februar er dagens på Theilgaards sat af til Køge Blues Festival.
15. februar er dagens på Theilgaards sat af til Køge Blues Festival.
Foto: Sven
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Let the blues begin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Let the blues begin
Køge Onsdag - 13. februar 2020 kl. 06:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så ligger programmet klar for Køge Blues Festival 15. februar, som i år er rykket til Theilgaards i Den Hvide By.

Der er fire bands på plakaten.

Dørene åbnes klokken 11.30, og klokken 12 lægger David Kampmann Trio ud. De efterfølges klokken 13.45 af Autoblues, klokken 15.30 Mukherjee Blues og sidst klokken 17.15 Sahra Da Silva Blues.

David Kampmann, stiftende medlem af legendariske Baal, træder nu helt i front med sin egen trio, sammen med den mangeårige samarbejdspartner, bassist Jimmy Krogsgård, ligeledes kendt fra Baal og den fantastiske trommeslager Kristian Karottki. Det er en konstellation præget af en fælles kærlighed til trioformatet. Hver tone bæres frem af stor energi og spilleglæde.

Originalmaterialet har den sædvanlige høje kvalitet, og bærer Davids umiskendelige, lyriske stempel af blues og soul med den kraft og poesi, som han altid rækker ud efter. Det er blues med rockelementer og et helt særligt, harmonisk og energisk tvist.

Autoblues er et blues rock band, med hjerte til den tunge og Texas groovende bluesmusik.

Repertoiret er klassisk blues rock, når det er bedst, og det er ikke kun de sikre sange der er på repertoiret, men også afstikkere, som ikke høres ofte, på de danske bluesscener. Bandets sound, fornemmelse og respekt for materialet, klær' AutoBlues og bør opleves.

Mukherjee Blues er et af de hotteste nye bands på den danske bluesscene. Med afsæt i de store fortidige bluesmestre krydser Mukherjee Blues soul'et originalkompositioner med Chicago bluesens svingende rytmer. Forsanger, sangskriver og guitarist Oscar Mukherjee er vokset op i Californien på en blanding af blues, folk og roots musik.

Der gik ikke længe efter at han kom til Danmark, før han gjorde sig bemærkede på den danske bluesscene. På sine kun 22 år er han allerede blevet nomineret til en DMA-blues award for "årets hoochie coochie man" og tildelt Femø Jazzfestivals ærespris.

Københavnske Sahra da Silva, har de seneste 10+ år været en etableret del af den danske bluesscene. Hun har optrådt med et utal af danske soul og blues artister, her i blandt Mike Andersen og Thorbjørn Risager, opvarmet for den engelske soulsangerinde Joss Stone med flere.

Sahra har i den grad fået skabt sig et navn der klinger godt med på blues og soul. Hun har udgivet en EP og et album med sit tidligere originale projekt, "Sahra da Silva & the Jagged Soul" og i 2010 optrådte de sammen i TV programmet "Talent 2010" på DR1.

Der er dømt gedigen rhythm and blues, med plads til både hjerteskærende sjæleudkrængelser og fuld skrald på dansegulvet. Sahra da Silva skal opleves slap line, når hun svinger med blues kvartetten.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk