29. januar 2020
Greenkeeperne sørger for, at Køge Golf Klub kan præsentere et af landets smukkeste parkanlæg. Foto: Køge Golf Klub
gallery icon

Se billedserie

Greenkeeperne sørger for, at Køge Golf Klub kan præsentere et af landets smukkeste parkanlæg. Foto: Køge Golf Klub
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køges ældste golfklub fejrer 50-års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køges ældste golfklub fejrer 50-års jubilæum
Køge Onsdag - 19. juli 2019 kl. 09:21
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge afviklede Køge Golf Klub flere store turneringer for medlemmerne for at indlede fejringen af klubbens 50 års jubilæum. Fejringen fortsætter resten af 2019 frem mod december, hvor der afsluttes med fest og reception for at markere 50-året for klubbens stiftelse.

I december 1969 blev Køge Golf Klub stiftet på en stenet mark lige syd for byen. Danmarks golfklub nr. 24 var en realitet, ikke mindst på grund af Christian Rosenberg Outzen, der førte an for en flok ihærdige og kreative kræfter, der var fast besluttet på at få projektet til at lykkes. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

I dag er klubben ejet af de godt 1.600 medlemmer, og denne konstruktion har siden 1982 været med til at skabe den fantastiske udvikling der gør, at klubben tager sig ud som den gør i dag.

Lige fra det første klubhus, som var stuehuset på gården Lillevang, henover talrige tilbygninger, til det nye klubhus fra 2009, der huser alle de faciliteter, der er behov for i en moderne golfklub, har det været medlemmerne, der har været med til at drive udviklingen.

Således har medlemmerne også, gennem hårde fysiske udfoldelser og frivilligt udvalgsarbejde været med til at udvikle banen, som i dag står som en af Danmarks flotteste og mest velholdte parkbaner i Danmark.

Ansvaret for den fortsatte vedligeholdelse og udvikling af banen varetages i dag af et hold af yderst kompetente greenkeepere, der arbejder fra tidlig morgen for at sikre, at banen altid står klar til medlemmerne og de mange tusinde greenfee-gæster, der hvert år gæster klubben.

Klubben tæller i dag 150 frivillige, der yder et fantastisk stort stykke arbejde, og bidrager til at man kan operere på så højt et niveau som man gør.

De frivillige indgår i alle former for arbejde, fra diverse udvalg til havehold, golfskolen, gæste- og bane-service og har derfor en stor aktie i klubbens daglige drift.

Forretningslivet i Køge har altid været en god samarbejdspartner for klubben. Støtten og involveringen fra erhvervslivet er en vigtigt parameter i den fortsatte udvikling af klubben. Derfor arbejder man hele tiden på at udvikle forholdene, så samarbejdspartnerne får mest muligt ud af involveringen, og de samtidig kan se, at klubben balancerer en 100 procent forretningsorienteret tilgang i forhold til samarbejdet med de 1.600 medlemmer.

Selvom golf er en traditionssport, skal der ikke herske nogen tvivl om, at golf i dag er for alle. For eksempel er forskellen på yngste og ældste medlem i klubben i dag 80 år.

Det er vigtigt at understrege, at golfsporten er en yderst social sportsgren, som favner alle aldersklasser på tværs af køn og færdigheder.

- Vi gør derfor også meget ud af at være synlige for alle typer af nye/kommende medlemmer og for at sikre, at alle kommer godt i gang, når først man har forsøgt sig med sporten, lyder det fra klubben.

- I Køge Golf Klub har vi flere familier, der er repræsenteret med tre generationer i medlemsskaren.

- Det er vigtigt for os at holde fast i åbenheden, kreativiteten og diversiteten - sådan har det været i 50 år, og sådan vil det fortsætte de næste 50.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk