<
24. juni 2021
Den 39-årige Iham Tahim er den eneste frisør i Herfølge. Tidligere lå der en damefrisør på hovedgagen, men ikke mere.        Foto: Henrik Førby Jensen
gallery icon

Se billedserie

Den 39-årige Iham Tahim er den eneste frisør i Herfølge. Tidligere lå der en damefrisør på hovedgagen, men ikke mere. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Damaskus til Herfølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Damaskus til Herfølge
Køge Onsdag - 12. august 2018 kl. 07:40
Af Henrik førby Jensen

Han underskylder straks, at han har lidt travlt. En kunde er netop gået ud af døren og den næste er klar til at få lokkerne rettet til, da Køge Onsdag kigger forbi den 39-årige Iham Tahims frisørsalon i Herfølge.

Alt mens han med sikre hænder arbejder med kundens frisure fortæller han om, hvordan har for knap tre år siden kom til Danmark på flugt fra krigen i Syrien. Rutinen fra frisørfaget kom ham straks til gavn i det nye land. I ti år havde han drevet sin salon i Damaskus og allerede tre måneder efter ankomsten til Danmark, fik han job i hos en frisør i Solrød Strand.

- Jeg fik jobbet gennem en ven, som har været i Danmark i mange år. Det gik meget nemt, fortæller Iham Tamin. Han syntes han dog, at turen fra hjemmet i Haslev var lidt rigelig lang - og han slog straks til, da han fik mulighed for at etablere sig som selvstændig på Hovedgaden i Herfølge. Herrefrisøren åbnede for to uger siden og kunderne strømmer ind.

- Det har gået rigtig godt lige fra starten. Det er slet ikke svært. Jeg har jo drevet salon i ti år og mine kunder kommer mest fra Herfølge og Dalby, fortæller han.

Den succesfulde frisør ligger dog ikke på den lade side - hans kone Zanab er også uddannet frisør og begynder fra 1. september i mandens salon. Iham Tahm glæder sig til at udvide forretningen.

- Det bedste her er, at vi arbejder for os selv og snakker med mange kunder hver dag. På den måde lærer man hurtigt sproget, siger han, mens de to næste kunder kommer ind og venter på deres tur med trimmeren.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk