22. oktober 2019
Duoen de Fries og D. Beck har eksisteret siden efteråret 2001 og spiller dansk traditionel spillemandsmusik på violin og piano.
gallery icon

Se billedserie

Duoen de Fries og D. Beck har eksisteret siden efteråret 2001 og spiller dansk traditionel spillemandsmusik på violin og piano.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets første spillemandsbal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets første spillemandsbal
Køge Onsdag - 09. januar 2019 kl. 15:05
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 18. januar klokken 19.30 starter Køge Spillemandsforening sæsonen med årets første af de populære spillemandsballer. Det foregår på Teaterbygningen i Køge med duoen De Fries & D. Beck, som begge er opvokset med folkemusikken som en del af deres dagligdag.

Duoen de Fries og D. Beck har eksisteret siden efteråret 2001 og de har modtaget adskillige priser og anerkendelser, samt udgivet flere CDér. Tove de Fries har spillet violin fra de helt unge år, og hun har gennemgået folkemusikuddannelsen på Det fynske Musikkonservatorium, hvor hun har fået undervisning af blandt andre Peter Uhrbrand fra Fanø.

Malene D. Beck er uddannet bassist fra rytmisk linie på Det Jyske Musikkonservatorium. Hun dyrker dog mest dyrker den traditionelle folkemusik som pianist.

De to har mødt hinanden sporadisk gennem mange år, men den daglige kontakt på konservatoriet i Odense, affødte mange lange samtaler og sessions - et samarbejde var uundgåeligt.

Duoen spiller dansk traditionel spillemandsmusik på violin og piano. Repertoiret er først og fremmest hentet fra det materiale, Tove de Fries har lært af sin far Niels de Fries, men også melodier fra resten af Jylland bliver taget under kærlig behandling.

- Dét, der gør denne duo lidt anderledes, er nok den tætte sammenhæng mellem spillemåden og de folk og kulturer, melodierne er hentet fra. De spiller over det ganske land, og kan ofte træffes i Sønderho, hvor de nyder det rige kulturliv, fortæller arrangøren.

Aftenen starter som sædvanligt med at Køge Spillemandsforenings eget store orkester, Fællesorkestret, spiller den første halve time, hvorefter aftenens gæster tager over.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk