3. juli 2020
Sandra og de øvrige elever er i fuld gang med forberedelserne til Åbent Hus lørdag den 30. november.
Sandra og de øvrige elever er i fuld gang med forberedelserne til Åbent Hus lørdag den 30. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent Hus på Klemmenstrupgård består

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent Hus på Klemmenstrupgård består
Køge Onsdag - 19. november 2019 kl. 14:38
Af Henrik Førby Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En helt ny uddannelsesinstitution så dagens lys, da FGU Midt- og Østsjælland tilbage i august åbnede tre skoler i Køge, Ringsted og Faxe. Skolerne danner rammen om en praksisnær undervisning, der styrker de faglige, sociale og personlige kompetencer hos unge i alderen 16 til 24 år, så de kan komme videre i uddannelse eller job. I Køge rykkede FGU-skolen ind på Klemmenstrupgård, der hidtil husede en produktionshøjskole med stolte traditioner for et velbesøgt Åbent Hus ved juletid med salg af varer produceret gennem året på skolens forskellige værksteder. Selvom meget er nyt på Klemmenstrupgård, er det en tradition, man har valgt at videreføre. Afdelingschef Anders Bentsen-Bøhm forklarer:

- Vi har fortsat værkstedsproduktion som omdrejningspunkt for en stor del af den undervisning, vi bedriver blot med en ny tilgang. Der bliver nu lagt mere vægt på at flette almene fag som dansk, matematik og engelsk ind i undervisningen på værkstederne, men læring gennem produktion er fortsat en vigtig del, og derfor skal vores elever selvfølgelig fortsat have mulighed for at vise alt det frem, de har produceret gennem året til Åbent Hus.

Meget læring ligger i arrangementet

Salg af elevernes produktioner er ikke det eneste formål med Åbent Hus-arrangementet, der kræver megen planlægning, markedsføring og logistik for at gå op i en højere enhed. Anders Bentsen-Bøhm fortæller:

- Man skal ikke underkende al den læring, der ligger i, at eleverne er involveret i at planlægge, markedsføre og afholde arrangementet. Der er virkelig tryk på med alt fra at producere varer, beregne priser, udarbejde annoncer til avisen, stå parkeringsvagt og meget mere. Vores elever vokser med det ansvar, der ligger i at have en rolle at spille, og de glæder sig til at vise deres skole frem.

Åbent Hus på Klemmenstrupgård er ikke bare salg af produktioner og sjove aktiviteter for hele familien. Er man nysgerrig efter at høre mere om, hvad den forberedende grunduddannelse (FGU) er, og hvad den indeholder, så står skolens vejledere, faglærere og undervisere klar til at fortælle om skolens uddannelsestilbud.

Åbent Hus på Klemmenstrupgård har tidligere år har tiltrukket op mod 1000 besøgende. I år lørdag den 30. november klokken 10.00 til 14.00 på Klemmenstrupvej 25.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk