17. januar 2018
Mette Jorsø forsøgte i weekenden at samle blå blok i et fælles valgforbund - uden held. Mandag middag indgår Venstre og Nær-demokratiet valgforbund.
Mette Jorsø forsøgte i weekenden at samle blå blok i et fælles valgforbund - uden held. Mandag middag indgår Venstre og Nær-demokratiet valgforbund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt blåt valgforbund indgået i sidste sekund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt blåt valgforbund indgået i sidste sekund
Køge KV17 - 09. oktober 2017 kl. 12:42
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blot fem minutter før, at valgbestyrelsen klokken 12 mandag trådte sammen for at udfylde papirerne om de valgforbund, der er indgået i Køge Kommune, underskrev Venstre og Nær-demokratiet en aftale om at indgå valgforbund, skriver DAGBLADET Køge.

Det sker efter en weekend, hvor Venstres spidskandidat, Mette Jorsø, gjorde et sidste forsøg på at samle den fragmenterede blå blok i et fælles valgforbund. Mette Jorsø inviterede alle de blå partier til et møde søndag for igen at prøve at findes fælles fodslag til et teknisk valgsamarbejde. Men ingen dukkede op til mødet.

- Jeg er bange for, at man ikke har forstået præcis, hvad det er, man taber, fordi man blander det sammen med hvem, der så er borgmesterkandidat. Jeg frygter, at der vil gå borgerlige stemmer til spilde. Derfor er jeg glad for, at det til sidst er lykkedes at indgå valgforbund med Nær-demokratiet, siger Mette Jorsø.

Blå blok består dermed af følgende valgforbund: Venstre og Nær-demokratiet, Konservative og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Demokratilisten står alene uden valgforbund.

I rød blok har Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet dannet valgforbund. Her går SF alene til valg uden valgforbund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk