15. oktober 2018
Næsten dødt løb mellem rød og blå blok i ny meningsmåling, der giver rød blok 14 mandater. Grafik: Katja Andersen
Næsten dødt løb mellem rød og blå blok i ny meningsmåling, der giver rød blok 14 mandater. Grafik: Katja Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meningsmåling trækker spændingen til det sidste i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meningsmåling trækker spændingen til det sidste i Køge
Køge KV17 - 11. november 2017 kl. 06:16
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet ser ud til at kunne rejse sig igen efter den voldsomme øretæve, som partiet fik ved kommunalvalget i 2013 efter skandalesager med Tommy Kamp og Henrik Sass Larsen.

arrow Læs også: Valg i Køge: Sådan vil kønnene stemme

En ny meningsmåling, som Jysk Analyse A/S har udarbejdet for DAGBLADET Køge, gør igen Socialdemokratiet til det største parti i Køge Byråd med en fremgang på 5,2 procentpoint. Men om det er nok til også at sikre Marie Stærke borgmesterposten står ifølge målingen helt åbent.

Meningsmålingen giver Socialdemokratiet 31,1 procent af stemmerne. Ifølge DAGBLADET Køges beregninger vil det give partiet 10 af byrådets 27 mandater.

- Det er jo svært ikke at være glad for. Det er et kæmpe rygklap til den sidste del af kampen, og det giver lidt energi til de sidste dage. Men kampen er på ingen måde vundet, og jeg forholder mig først til vælgernes dom, når vi kender den på valgdagen, siger Marie Stærke (S), der ikke lægger skjul på, at hun går benhårdt efter borgmesterposten.

Enhedslisten, som S er i valgforbund med, står med 6,6 procent til at kunne beholde sine to mandater. Men de to sidste partier i det røde valgforbund, Radikale Venstre og Alternativet, står ikke til at komme ind i byrådet.

Også SF står til at få en procentvis flot fremgang, hvis valget falder ud, som meningsmålingen spår.

Ved det seneste kommunalvalg i 2013 fik SF 6 procent af stemmerne. Siden er partiet fusioneret med Ny Centrum, som med Thomas Kielgast blev valgt ind med 4,7 procent af stemmerne. I dag er Kielgast spidskandidat for SF, og meningsmålingen spår, at SF vil gå frem fra 6 procent til 9,5 procent af stemmerne. En fremgang med 3,5 procentpoint, som dog ikke er nok til at give partiet de tre mandater, som SF og Ny Centrum tilsammen fik sidste gang. De ser nu ud til at måtte nøjes med to.

- Jeg synes, at det er gode nyheder, at vi går 50 procent frem. Så må vi håbe, at vi i valgets slutspurt kan få hentet de sidste procenter, så vi kan få et tredje mandat. Fremgangen giver smaddergod energi, og vi har 10-11 dage tilbage, vi skal kæmpe i, siger Thomas Kielgast (SF).

SF er ikke i valgforbund med nogen.

Læs mere i DAGBLADET Køge lørdag

arrow Måling: Hver fjerde peger på Stærke som borgmester
11. november 2017 kl. 14:28 Opdateret: kl. 20:24
arrow Overraskelse: LA kan blive sorteper
11. november 2017 kl. 12:53 Opdateret: kl. 15:47
arrow Venstre står til vælgerlussing
11. november 2017 kl. 12:04 Opdateret: kl. 20:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk