19. juli 2019
(F.v.) Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Michael Hallgren, Novo Nordisk, og Thomas Dalsgaard fra Ørsted. Foto Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

(F.v.) Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Michael Hallgren, Novo Nordisk, og Thomas Dalsgaard fra Ørsted. Foto Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Stort biogasanlæg indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Stort biogasanlæg indviet
Kalundborg - 18. juni 2018 kl. 15:39
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag 18. juni klokken 13 var energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i Kalundborg for at se et stort og konkret resultat af miljøpolitik - Østdanmarks største biogasanlæg placeret ved Ørsteds Asnæsværket i Kalundborg, som blev indviet med et arrangement for indbudte gæster, især politikere og erhvervsfolk.

Det nye biogasanlæg i Kalundborg skal årligt behandle omkring 300.000 tons biomasse fra Novo Nordisk og Novozymes. Anlægget omdanner restprodukterne til biogas, som opgraderes til bionaturgas. Den klimavenlige bionaturgas kan erstatte fossil naturgas og giver markante CO2-besparelser.

Rækken af talere - Ørsteds Thomas Dalsgaard, minister Lars Christian Lilleholt, Novo Nordisks Michael Hallgren, Novozymes' Jesper Haugaard og Karsten Buchhave fra Bigadan - hæftede sig alle ved, at det var en god, grøn dag, hvor man kunne se resultatet af godt symbiose-samarbejde. Lars Christian Lilleholt sagde, at biogasanlægget er en stærk løsning, hvor affald bliver til resurse i en symbiose, der er præget af enighed.

Michael Hallgren, produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg og bestyrelsesformand for Kalundborg Symbiose, fortalte, at det nye biogasanlæg er ét ud af flere nye initiativer i symbiosesamarbejdet:

- I mere end 45 år har Kalundborg Symbiose eksisteret som et helt unikt partnerskab, der forbinder industrier samt offentlige og private aktører med hinanden med cirkulær produktion og bæredygtighed som omdrejningspunkt. Med biogasanlægget er der i dag 25 forskellige strømme i symbiosen, og mange har eksisteret i årevis. Partnerskabet har høje ambitioner for den fortsatte udvikling af det cirkulære system, og det nye biogasanlæg er et rigtigt godt eksempel på dette. Sammen har vi her skabt en bæredygtig løsning, der samtidig er en god optimering for vores produktion, sagde produktionsdirektøren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk