25. februar 2020
Her ved Johs. Franks to D.D.P.A. benzinstandere på Vestre Havnevej 6, var der i 1920?erne mulighed for at købe benzin til bilen. Det danske Petroleums Aktieselskab D.D:P.A, Kalundborg afdelings kontorer på Vestre Havnevej, havde, som det står på skiltet, åbent fra kl. 8-12 og 1-6. Udover afdelingen på Vestre Havnevej var der også et D.D.P.A. benzin- og olielager på Østre Havnevej. 

Foto: 1925 (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Her ved Johs. Franks to D.D.P.A. benzinstandere på Vestre Havnevej 6, var der i 1920?erne mulighed for at købe benzin til bilen. Det danske Petroleums Aktieselskab D.D:P.A, Kalundborg afdelings kontorer på Vestre Havnevej, havde, som det står på skiltet, åbent fra kl. 8-12 og 1-6. Udover afdelingen på Vestre Havnevej var der også et D.D.P.A. benzin- og olielager på Østre Havnevej. Foto: 1925 (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestre Havnevej - vejen med flere navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Havnevej - vejen med flere navne
Kalundborg - 17. august 2019 kl. 10:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I begyndelsen af 1900-tallet, da vejen blev anlagt, var navnet Havnevejen, og indtil 1920'erne nåede vejen at hedde både Strandvejen og Strandpromenaden, men den 24. august 1920 besluttede byrådet, at vejen fremover skulle hedde Vestre Havnevej.

Vejen var anlagt som en forbindelsesvej til de strandvænger, der lå ved fjorden. Mange af disse grunde blev i slutningen af 1800-tallet og starten ag 1900-tallet, udstykket fra Lindegaarden, og en del af disse udstykninger på Lundevej, Hærvigsgade og Havnevej er gennemført i et samarbejde mellem Købmand Wisti Raae, Lindegaarden og murermester Jørgen Peter Christensen. Det var også på Vestre Havnevej, at grundlæggeren af Kalundborg Skibsværft, ingeniør Valdemar Henckel i 1916, på Vestre Havnevej 8, byggede en administrationsbygning, og samme år sin store private villa Strandlyst, på Vestre Havnevej 10.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk