30. marts 2020
Victora Grønsedt var kun 18 år gammel da hun startede online byggemarkedet Fix dit hus. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Victora Grønsedt var kun 18 år gammel da hun startede online byggemarkedet Fix dit hus. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung iværksætter udfordrer giganter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung iværksætter udfordrer giganter
Kalundborg - 20. februar 2020 kl. 06:15
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Victoria Grønsedt var kun 18 år gammel, da hun for tre år siden sprang ud som iværksætter og startede sin egen virksomhed, byggemarkedet »Fix dit hus« på Stejlhøj i Kalundborg.

- Min farfar i Odense havde haft et lille VVS firma, og da han gik på pension opkøbte jeg hans varelager for at starte for mig selv. Fra starten af stod det dog klart for mig, at virksomheden ikke kun skulle sælge VVS. Jeg ville lave et egentligt byggemarked, fortæller Victoria Grønsedt.

På trods af sin unge alder, var Victoria Grønsedt vant til at stå på egne ben

- Jeg er født og opvokset i Asien. Jeg har boet mest i Shanghai, men også i Malysia og Singapore. Min far var udsendt af Mærsk da jeg blev født, og for tolv år siden startede han sin egen fabrik i Kina, fortæller hun og fortsætter:

- Da jeg skulle til at tage min uddannelse, flyttede jeg hjem til Danmark, mens resten af familien blev i Kina. Så da jeg ankom til Danmark, var jeg helt alene i landet.

Danmark og Kalundborg­egnen var dog ikke helt ukendt land for Victoria Grøndsedt, for familien har i mange år haft sommerhus på Røsnæs, og hvert år holdt familien sommerferie der.

- Jeg kender Kalundborg­egnen rigtig godt, og jeg kender rigtig mange mennesker her på egnen, så det var naturligt at lægge min virksomhed her, siger Victoria Grønsedt.

Inden hun startede sin virksomhed, tog hun en bachelor i erhvervsøkonomi fra CBS i København, og ved siden af arbejdet med Fix dit hus skriver hun nu på sit speciale.

Der har dog været rigeligt at se til med den nye virksomhed i de forgangne tre år, og det har ind i mellem været en udfordring at være en ung kvinde i en ellers mandsdomineret branche.

- Mange er søde og lette at samarbejde med, men ind i mellem betyder det, at jeg skal gøre mig ekstra umage for at blive taget seriøst af nogle nye leverandører.

- Til gengæld har jeg også den fordel, at folk husker mig, når jeg gør et godt indtryk, siger Victoria Grønsedt.

Fix dit hus startede som en ren webshop.

Den blev dog hurtigt udvidet med et lager på Stejlhøj, og i 2019 fik den også et lille butikslokale.

- Langt størstedelen af vores salg foregår på nettet, men lokalt vil vi gerne være et alternativt til de store byggemarkeder, siger Victoria Grønsedt.

Butikken er dog stadig centreret omkring hjemmesiden.

- Vi er ikke et traditionelt byggemarked.

- Virksomheden er bygget op omkring, at folk bestiller deres varer på vores hjemmeside.

- Lokalt er det imidlertid oplagt, at kunderne kan hente varerne fragtfrit i butikken oftest den samme dag som de er bestilt, forklarer Victoria Grønsedt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk