25. marts 2019
Tirsdag eftermiddag blev der festet i Løve Idrætsforening. Det var der al mulig god grund til med en hel stribe af mærkedage i foreningen.
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag eftermiddag blev der festet i Løve Idrætsforening. Det var der al mulig god grund til med en hel stribe af mærkedage i foreningen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung forening fyldte 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung forening fyldte 80
Kalundborg - 13. november 2018 kl. 22:55
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løve Idrætsforening er ikke verdens største, men den har en stolt historie. Med sine i omegnen af 200 medlemmer er det først og fremmest gymnastikken, der trækker læsset.

Og gymnasterne var også pænt repræsenteret, da foreningen fejrede sin 80 års fødselsdag i går på Løve Skole i rammer, som idrætsforeningen også er en del af.

Men der var nu også pænt besøgt af badmintonspillere - og fodboldspillere af begge køn, for sandheden er, at Løve IF i sin tid var blandt de første foreninger, som tog pige- og kvindefodbolden alvorligt.

Foruden foreningens eget jubilæum blev det markeret, at »mister Løve«, Jan Pedersen, har været formand i 40 år, mens Palle Larsen, næstformand, og Ulrich Thomsen, formand for badmintonspillerne, også har spillet aktive centrale roller i de henholdsvis 20 og 25 år, de har været med.

I virkeligheden er det 90 år siden, at Løve fik en idrætsforening. Den inddrog ikke gymnasterne, men handlede om fodbold, og der findes ikke mange oplysninger om idrættens liv i landsbyen fra 1928 til 1938.

Til gengæld har der været 16 formænd for Løve IF hen over de 80 år. Jan Pedersen har således regeret i halvdelen af tiden.

Det er ret godt gået, og det blev også betonet ved receptionen i Løve i går.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk