16. oktober 2019
Stephanie Pihl-Krarup får nu udgivet sin første bog - En engel i sort. Derudover er hun allerede færdig med sin næste bog, der ifølge forfatteren er mere krimi- og romance-agtig end den første. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Stephanie Pihl-Krarup får nu udgivet sin første bog - En engel i sort. Derudover er hun allerede færdig med sin næste bog, der ifølge forfatteren er mere krimi- og romance-agtig end den første. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung Kalundborg-forfatter udgiver sin første bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung Kalundborg-forfatter udgiver sin første bog
Kalundborg - 04. juli 2018 kl. 12:10
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stephanie Pihl-Krarup har sort t-shirt og sorte bukser på, da jeg møder hende i hendes hjem på Nygade i hjertet af Kalundborg. Vi skal tale om hendes debutroman »En engel i sort«, som udkommer den 9. juli, og det er oplagt at spørge hende, om hun selv er denne sorte engel.

- Titlen refererer til bogens to hovedpersoner for hvem den anden bliver englen i sort. Luna (15-årig pige i bogen, red.) er inspireret af min opvækst, men jeg ser hende ikke som værende mig, fortæller den 26-årige forfatter.

I romanen kommer bogens jeg-fortæller, Sonny, som ung lærer til Kalundborg for at arbejde. Her møder han Luna, der har det svært i skolen på grund af en sygdom. Den samme sygdom, som Stephanie Pihl-Krarup lider af og led af, da hun gik i skole.

- Den har ikke et navn, men jeg har en kirtel, der producerer for meget mavesyre, og som, hvis ikke jeg tager medicin, gør, at jeg får det rigtig dårligt, siger Stephanie Pihl-Krarup.

Derfor er bogen også inspireret af hendes egne oplevelser med sygdommen. Det var en teenagetid, hvor hun følte sig mobbet.

- Jeg tror, jeg følte mig mere mobbet, end jeg egentlig var. Men jeg havde lavt selvværd, lige som Luna har. Luna bliver også mobbet, men meget mere end jeg gjorde, fortæller hun.

Som elev på Skolen på Herredsåsen havde Stephanie Pihl-Krarup en vikar, der hed Sonny.

- Selv om han kun var der et par måneder, havde han en stor indflydelse på mig. Han lærte mig at slappe af og ikke være så defensiv, siger hun.

Da hun startede på at skrive bogen tilbage i 2013, skrev hun ud fra sit eget perspektiv. Det fungerede dog ikke rigtig, fandt hun hurtigt ud af.

- Hvis det skulle være en god historie, skulle det ikke bare være mig, der tudede ned i keyboardet. Derfor blev det Sonny, der blev jeg-fortælleren, forklarer forfatteren.

Bogen foregår som sagt i Kalundborg. Det meste af handlingen foregår på bogens fiktive skole, der ifølge forfatteren er en slags blanding af de to skoler, hun selv gik på: Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Friskole på Lerchenborg. Dog kommer vi i bogen også forbi velkendte steder som biografen, gågaden og trappen op til Møllebakken.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk