4. juni 2020
Rasmus Horn Langhoff (S) synes, at butikker skal stramme op i forhold til ikke at sælge alkohol til unge under 15 år.Foto: Kenn Thomsen
Rasmus Horn Langhoff (S) synes, at butikker skal stramme op i forhold til ikke at sælge alkohol til unge under 15 år.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovligt alkoholsalg til unge skal stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovligt alkoholsalg til unge skal stoppes
Kalundborg - 22. maj 2020 kl. 18:31
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

82 procent af de danske 15-årige har prøvet at drikke alkohol, mens det kun gælder for 59 procent af deres europæiske jævnaldrende.

En undersøgelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO viser, at de danske unge drikker mest af de unge i Europa.

- Det er en kedelig og ulovlig rekord, fordi man må slet ikke sælge alkohol til unge på 15 år, så der nogle som tjener penge på at bryde loven, siger Rasmus Horn Langhoff (S), lokalvalgt folketingsmedlem og sundhedsordfører.

I Danmark skal man være 16 år for at købe alkohol på mindre 16,5 procent i detailhandlen, mens man på restaurationer skal være 18 år.

- Vi kan komme en stor del af problemet til livs, hvis loven bliver overholdt, og butikker, købmænd, barer og diskoteker sørger for at tjekke ID, siger Rasmus Horn Langhoff.

Han ønsker også, der skal være en øget kontrol om loven bliver overholdt, og at der skal gives bøder til dem, som sælger til unge under 16 år.

- Hvis der er nogen, som gentagne gange sælger til unge under 16 år, skal de kunne miste alkoholbevillingen, siger sundhedsordføreren.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk